Нападателят на „Берое“ Венцислав Христов е една от целите на ЦСКА за зимния трансферен прозорец. „Червените“ подписаха договор за трансфер с „Берое“, но не успяха да заплатят договорената сума в срок и ръководството на „зелените“ обяви, че играчът остава, а ЦСКА дължи неустойката записана в договора. След контролата между двата отбора днес, в която Христов записа 30 минути за „Берое“ той говори пред медиите. Ето какво сподели той по тази тема.

 

– Венци, как ти се отразява психически и физически цялата сага около теб?
– Нормално. Стремя се да не чета и да не гледам спортни новини.

– Много се говори, но какво е лично твоето желание за твоето бъдеще?
– Моето желание е трансфера да се осъществи, но все пак двата клуба трябва да се договорят и да изгладят различията помежду си.

– Готов ли си да се вложиш на 100% ако останеш в „Берое“?
– Да, смятам, че притежавам професионалните качества да приема всяко решение и да се боря.

– Ще бъдеш ли разочарован ако останеш в Стара Загора и през пролетта?
– Разочарован – не, но няма да е точно това, което очаквам. Пак казвам, че съм професионалист и ще се раздам на максимум за отбора.

– До колко влияе това нещо?
– Мисля, че не влияе толкова.

– Как приемаш това, че ЦСКА не може да събере достатъчно финансови средства, за да плати твоя трансфер вече повече от месец? Сериозно ли за отбор като ЦСКА и с такива претенции?
– ЦСКА е един от най-големите отбори в България. Да не кажа най-големия. Но имат своите проблеми. Затова така се получава. Може тях да попитате, а не мен.

– Реално ли е идната седмица да преминеш на „Българска армия“?
– Това не го знам аз. Ръководствата на двата отбора ще отговорят на този въпрос.

Използвани са въпроси на други медии.