По време на лагера в турския курорт Алания beroe.bg потърси мнението на Станислав Костов за контролата с грузинския „Мерани“, подготовката, новите му съотборници и новия му клуб. Вижте какво сподели той:

 

– Слави, какво е мнението за мача вчера?
– Мисля, че направихме добър мач. Изпуснахме 3-4 сигурни положения. Като цяло бяхме по-добрия отбор. Не гледаме резултата, но все пак играхме добре. Ако бяхме победили – още по-добре, но важна е играта. От мач на мач играем по-добре и това е най-важното.

– Какво е мнението ти за лагера тук в Турция?
– Аз и момчетата сме доволни. Хотелът е много добър, тренировките, терените, въобще всичко. Има настроение и трябва да тренираме добре, да се готвим добре и да се готвим за първенството.

– Свикна ли вече с отбора и съотборниците си?
– Да, тук има много добри момчета – добри футболисти. Помогнаха ми бързо да вляза в отбора. Доволен съм и се чувствам добре в „Берое“.

– Какви са амбициите ти в личен план с отбора?
– За тази година се надявам да направим добри мачове и да спечелим колкото се може повече точки. Не знам до колко имаме шанс да влезем в седмицата, но от другия сезон, живот и здраве, ще гоним високи цели.

– Защо избра да продължиш кариерата си в „Берое“? Каква бе основната причина?
– Първата причина е, че „Берое“ бе най-настоятелния отбор, който ме искаше. Имах още няколко варианта, но избрах „Берое“ заради старши треньора, стадиона, града.

– Като каза града. Какво е мнението ти за Стара Загора, феновете…бил си на стадиона като противников играч…
– Да, бил съм като противников играч и знам, че в Стара Загора се играеше много трудно, когато и да сме били. Аз даже нямам победа в Стара Загора. Така че исках да дойда тук и да побеждавам с „Берое“.

– Няколко думи от теб в края на интервюто…
– Пожелавам успех на мен и целия отбор. да сме живи и здрави, да вървим нагоре, да побеждаваме и радваме хората. Дано „Берое“ да върви напред.