Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред камерата на beroe.tv след края на двубоя между „Берое“ и „Мерани“, завършил 0:0. Той сподели впечатленията си за срещата, новите футболисти и лагера. Вижте мнението му.

 

– Г-н Хубчев, доволен ли сте от видяното на терена?
– Да, доволен съм. Показахме и повече футбол. Нещо, което е много важно за мен и показахме в тази среща е това, че не се огънахме пред твърдата игра. Колкото и на моменти да беше груба, не се огънахме. Преди време се биехме или не отговаряхме по подходящ начин. Сега беше различно. Така трябва. Колкото повече такива срещи, толкова по-добре за нас.

– Наистина доста твърд двубой. Това според Вас добре ли е? Имаше и двама изгонени…
– Първият ми въпрос беше дали имаме контузии. Най-важното е че нямаме. Ще се повторя още веднъж. Това, че издържахме на тази груба игра е добре за мен и най-важното наистина е че нямаме контузени. Мисля, че показахме и по-добър футбол. Различните страни изповядват различен като стил футбол. Ние сме по-технични отбори в България. Трябва обаче и да се държим мъжки и по такъв начин да отговаряме на по-здравия футбол, който се играе в бившите Съветски републики.

– Мнението ви за новите футболисти. Вписват ли се те в състава?
– Трябва. Колкото по-бързо, толкова по-добре за тях. Малко е рано, дори много, за да кажем нещо по-конкретно за ново момче (бел. ред. – Салим Керкар), но като цяло другите момчета мисля, че пасват и като характер в колектива, и в отбора. Знам, че някои от тях изпитват трудности в тренировките и подготовката, малко тежко им се вижда, но трябва да го преодолеят и до първите мачове трябва да са добре.

– Вече трети ден тук, в Алания, Турция. Доволен ли сте от условията за пребиваване и подготовка?
– Поради тази причина избрахме това място. Имахме представа какво значи. Имахме късмет и с времето. Терените са перфектни. Тренировките са изцяло футболни. Това търсихме и до тук сме повече от доволни.