Продължава подготвителния лагер на юношите старша и младша възраст в Поморие. Днес двете елитни формации изиграха вторите си проверки край Черноморието. „Берое“ U17 изпусна да победи мъжкия състав на „Равда“ – 1:1, а старшата възраст загуби с 3:0 от третит в Югоизточната „В“ група“Созопол“.

От 11 часа в Равда възпитаниците на Господин Мирчев се изправиха срещу мъжкия състав на „Равда“, който се състезава в Областната група на Бургас. Старозагорци бяха по-добрият отбор на терена и логично откриха резултата. Борислав Русков с дълго подаване намери Мидат Галбаев, който продължи с глава за Антон Сакалийски и роденият в Смолян футболист откри резултата. Домакините изравниха от дузпа. В срещата „зелените“ пропиляха 6-7 чисти положения за гол.

В събота е последната проверка за възпитаниците на Господин Мирчев, а съперник е старшата възраст на „Черноморец“ (Бургас).

От 14 часа на градския стадион в Поморие „Берое“ U19 се изправи срещу един от претендентите за промоция в „Б“ група – „Созопол“. Мъжкият тим откри резултата в 43-ата минута с удар извън наказателното поле. В 80-ата минута футболист на „сините“ бе изведен под ъгъл очи в очи със стража на старозагорци и се разписа за 2:0. Последното попадение в срещата падна 5 минути по-късно с прехвърлящ удар извън наказателното поле. Независимо от поражението наставникът Иван Гаджев остана доволен от играта и поведението на възпитаниците си.

В събота от 18 часа на осветление „Берое“ U19 ще изиграе последната си проверка от подготвителния лагер срещу съставът на „Поморие“, заемащ второ място в Областната група за мъже в Бургас.