Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев коментира специално за beroe.bg контролата с „Черноморец“, която се игра днес в Поморие, състоянието на отбора след първата част от подготовката, статута на Матеус Борели и обявеният от някои електронни медии евентуален трансфер на Пламен Крумов в „Левски“.

 

– Г-н Хубчев, доволен ли сте от видяното въпреки лошите атмосферни условия?
– В тези атмосферни условия едва ли беше възможно да се види по-добър футбол. Като цяло второто полувреме от борбата и от желанието за победа съм по-доволен. Имахме като че ли повече желание от отбора на „Черноморец“ и мисля, че ги надиграхме. На този етап ни интересува чисто беговата работа, която вършим. Не е тайна, че вчера два пъти тренирахме и е по-тежко. Понякога момчетата се оплакват, но трябва сега да е по-тежко.

– Казахте, че от понеделник започват повече тактическите упражнения, доволен ли сте от физическото състояние на отбора?
– Винаги може да бъдем по-добре и във физическо, и в тактическо отношение. На някои от момчетата им е много тежко, тъй като те не са правили една-две години такава подготовка. Самите те го признават, но това е начинът, това е пътят. Трябва да ги убедим в това и така да продължаваме. Винаги може да е по-добре, но това, което свършихме като бегова работа в Стара Загора досега ни устройва.

– Не видяхме днес играчът, който беше на проби Матеус Борели да пътува с отбора. Какво е неговото положение?
– Сутринта разбрахме, че мениджърът му е отказал да играе тази контрола. Това са техни решения, които ние нямаме право или не можем да коментираме. За нас отпада като вариант в този случай.

– Днес е тиражирано в електронните медии, че Пламен Крумов вече е играч на „Левски“. Вярно ли е това и какъв е Вашият коментар?
– Няма такова нещо.