Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след края на контролата с „Верея“, спечелена от беройци с 5:1. Той сподели впечатленията си от мача, подготовката, селекцията и коментира някои актуални слухове в Стара Загора. Вижте мнението му.

 

– Мнението ви за мача?
– Всички момчета се вложиха максимално. Така беше и в първия мач. Това искахме – топката да върви максимално, да има малко по-техничен футбол. Искаме да вкараме сега малко по-различни неща с оглед на това какви хора имаме в отбора като тактика, но ни трябва малко повече време. Като цяло старанието беше на нужното ниво. Ще си позволя да благодаря и от името на двата отбора на хората, които се грижат за поддръжката на стадиона. Направиха всичко възможно, за да се получи тази добра проверка.

– Видяхме, че липсваха някои от момчетата. Има ли някакви контузии в отбора?
– Станислав Костов два дни има лек грип. Предпочетохме веднага доктора да го отдели от отбора, за да няма по-тежки последици. Контузии няма. За другите липсващи така сме преценили.

– Появяват се слухове, че са водени разговори с Наско Сираков да започне като спортен директор в „Берое“. Доколко това е вярно?
– Не са водени разговори.

– Доволен ли сте от последните дни от подготовката след мача с „Ботев“ (Гълъбово) предвид условията тук?
– Аз съм доволен от старанието на футболистите. Точно поради тези причини останахме тук. Беше ни ясно, че ще имаме такива условия и аз лично се радвам, че са такива тежки условията. Като цяло от обема, който трябваше да свършим чисто бегови съм доволен.

– В Турция на какво ще наблегнете?
– Повече на тактика и ще отделим повече време на чисто такически упражнения и ще се концентрираме върху трите контролни срещи. Предполага се и че терените ще бъдат в перфектно състояние.

– Няколко думи за това момче, което е на проби от Бразилия и за Чурлинов…
– Чурлинов си тръгна на 23 януари без да го освобождаваме, тъй като имаше някакви семейни проблеми в Македония. От тогава обаче не се е обаждал и мисля, че вече не е тема за нас при тези обстоятелства. За Матеус Борели е много рано. Той е от два дни тук. Малко му е тежко. Вчера ми каза, че за първи път и сняг вижда. Получиха се някои добри неща при него, но не знаем какво му е физическото състояние. Това, което е ново за нас. Личи си, че има прилична техника, присъща за бразилците. Малко повече време ще ни трябва за него, за да преценим. Разбира се, при него приблема е че има паспорт извън Европейския съюз, а знаете, че там бройките са ограничени. Трябва да сме сигурни в качествата на даден футболист, за да го привлечем при положение, че няма паспорт от държава членка на Европейския съюз.

Използвани са въпроси и на други медии.