Почти всички отбори от ДЮШ на „Берое“ започнаха своята подготовка за 2014 г. Младите футболисти тренират изцяло на тренировъчните игрища на клуба в Стара Загора. Своите занимания не са започнали единствено момчетата родени след 2003 г., които ще стартират на 3 февруари.

Датата се оказа ключова за подготовката на всички от „Берое“. Както е известно тогава представителния тим на клуба заминава за подготвителен лагер в турския курорт Алания. Точно тогава ще стартира и общ лагер в Поморие за отборите от ДЮШ, които представят клуба в двете елитни групи – до 19 г. и до 17 г.

Край морето съставът на „Берое“ U19 ще изиграе три контролни мача – срещу мъжките отбори на „Созопол“ и „Поморие“, както и със старшата възраст на  „Черноморец“ (Бургас). От началото на подготовката треньорът на отбора Иван Гаджев използва нови методи в своите тренировки – специални занимания във фитнес залата, които целят подобряване на физическото състояние на момчетата в отбора. Вместо традиционните за тази фаза от подготвителния период бегови натоварвания пък възпитаниците му наблягат повече на тренировките с топката.

В състава на „Берое“ U17 пък има четири нови попълнения – защитниците Цвятко Золов и Димитър Фазлов, които се пристигнаха от отбора на „Чавдар“ (Етрополе), нападателят Младен Стефанов, който е бивш юноша на старозагорци и нападателят Филип Филипов, който идва от мъжкия отбор на ОФК „Доростол“ (Силистра).

На лагера в Поморие Господин Мирчев ще изведе своите възпитаници в контролни мачове срещу „Черноморец“ 97, старшата възраст на „Несебър“ и старшата възраст на „Черноморец“ (Бургас). След завръщането от „морското турне“ предстоят проверки с пловдивските отбори в същата възрастова група на „Ботев“, „Векта“ и „Локомотив“.

Останалите възрастови групи от ДЮШ на „Берое“ ще се подготвят изцяло в Стара Загора. В отбора, воден от Владислав Януш има един нов играч – нападателят Атанас Панов от „Сливен“, а в състава, воден от Атанас Димитров има две нови попълнения – нападателят Йордан Щерев и вратарят Венцислав Янков, които идват от „Загорец“ (Нова Загора). Първата засега контрола на „Берое“ 99 ще бъде на 15 февруари срещу „Черноморец“ (Бургас) и на 22 февруари срещу „Локомотив“ (Пловдив).

В „Берое“ 2000 също има един нов играч – нападателят Айдан Илиазов, който пристига от „Видима-Раковски“ (Севлиево).