Във връзка с огромния интерес от страна на цялата спортна общественост в България за евентуален трансфер на нападателя на „Берое“ Венцислав Христов в редиците на ЦСКА (София), ПФК „Берое“ информира всички заинтересовани от случая, че срокът за плащане на трансферната сума за правата на играча е удължен до 4 февруари. За сметка на това е постигнато споразумение за изплащане на допълнителна компенсация. Решението за това е продиктувано от желанието на футболиста за трансфер именно в този клуб.

Информациите за отказ на „Берое“ на други оферти, публикувани в някои електронни медии, не отговарят на истината.

Ние, от ПФК „Берое“ винаги сме защитавали интересите на нашите футболисти, но държим играчите, които са в нашия отбор да защитават емблемата на клуба мотивирани да дадат най-доброто от себе си, с хъс и себераздаване. Ние не се съмняваме в професионалните качества на Христов, който помогна много за доброто представяне на отбора в последната година и спечелването на два трофея и му благодарим за откритите отношения с нашия клуб.

Обръщаме се и към нашите фенове, които трябва да бъдат спокойни, защото интересите на любимия им отбор ще бъдат защитени докрай и ние няма да позволим клубът да бъде ощетен по никакъв начин. Трансфер може да бъде осъществен едва след заплащане на пълната сума.