Петото попълнение в зимната селекция на „Берое“ е нападателят Станислав Костов. На 22 януари той направи първата си тренировка с новия си отбор под Аязмото, а след това записа и първи минути със зелената фланелка в контролата срещу „Ботев“ (Гълъбово). Днес той уточни личните си условия и подписа своят договор с „Берое“. Под Аязмото той преминава като свободен агент.

„Радвам се, че подписах с „Берое“ и се надявам тук да развия своите качества. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да побеждава. Надявам се, с играта си да радвам феновете и заедно с тях да изживеем много радостни моменти“, каза Костов веднага след подписването на своя контракт.

Станислав Костов е роден на 2 октомври 1991 г. в Благоевград и е юноша на частния „Пирин 2001“. През януари 2010 преминава в „Пирин“ (Благоевград), а от лятото на същата година става част от мъжкия тим на клуба. Дебютът му в „А“ група е на 7 август 2010 година когато влиза като резерва в мача на своя отбор срещу „Сливен 2000“. На 11 септември 2010 година отбелязва първия си гол в „А“ група при победата с 2:1 над „Локомотив“ (София). В същата среща се отличава и с асистенция за първото попадение. Записва общо 12 мача с екипа на „Пирин“. През зимата на сезон 2010/2011 е привлечен в ЦСКА. След като отбелязва попадение с екипа на „червените“ срещу „Академик“ (София) в XXX кръг на първенството е избран от журналистите за играч на кръга. Общо с фланелката на ЦСКА играе в 3 срещи.

През сезон 2011/2012 изиграва 18 мача при „червените“ в „А“ група, като в 5 от тях започва като титуляр, а в други 13 влиза като резерва. За 577 игрови минути записва две попадения за ЦСКА.

През лятото на 2012 година е привлечен в „Ботев“ под наем с опция за закупуване. Заради доброто впечатление, което прави по време на подготовката „канарчетата“ откупуват правата му още през лятото. През изминалия сезон вкарва 3 попадения в 22 мача, в 9 от които е започвал като титуляр. През този сезон има записано участие в 13 мача, като във всички е влизал като резерва.

На 21 януари Костов прекрати договора си с „Ботев“ (Пловдив) по взаимно съгласие и премина като свободен агент в „Берое“. През тази зима „Берое“ привлече още Николай Чипев, Самир Аясс, Илия Мунин и Стефан Спировски.