След победата в първата проверка за 2014 година над „Ботев“ (Гълъбово) с 3:1 разговаряхме с Председателят на Съвета на директорите на ПФК „Берое“ Илко Русев.

 

– Каква е ситуацията към момента с Венци Христов?
– Имаме договорка с ЦСКА, това което се коментира като информация. Договорката ни е когато се плати трансферната сума тогава ще се финализира и самата сделка. На този етап всичко е в ръцете на ЦСКА.

– Да разбираме, че към момента сумата не е преведена… Коментират се суми между 200 и 300 хил. евро?
– Суми няма да коментирам. Те покриват разтрогващата клауза за футболиста. Това е неговото желание и може да се каже, че ние друг избор нямахме в тази ситуация. До момента няма плащане от страна на ЦСКА, но има срок това да стане, който ако изтече няма да се осъществи трансфера.

– До кога е срока ако не е тайна?
– Ще ви помоля да не влизам в такива подробности.

– За Давид Каядо има ли конкретни оферти?
– Има оферта и в момента продължават разговорите, като не сме взели решение как ще процедираме.

– За украински отбор ли става въпрос?
– Има няколко оферти за Каядо, но най-настоятелни са от „Таврия“ (Украйна). Чакаме развитие, както видяхте днес той не беше и в групата. Надявам се най-късно в началото на другата седмица да сме наясно за него.

– Ще има ли евентуални преговори за нов договор с Пламен Крумов или той е твърд в решението си да напусне?
– С него водим преговори още от миналата година. Пламен Крумов твърдо няма да остане в „Берое“. Това е неговото категорично решение, независимо от условията които му предлагаме.

– Има ли интерес към него и възможност сега да бъде продаден?
– Има някакви разговори, но не мога да кажа, че е нещо сериозно. Така, че на този етап и ситуацията с него не е ясна.

– Доволен ли сте от интереса към футболисти на „Берое“, до този момент споменахме трима. Към други играчи има ли запитвания?
– Доволен съм до толкова, че това е някаква оценка за работата която се върши в клуба. Действително имаме добри футболисти, които представляват интерес за доста отбори, включително и от водещите отбори в първенството. От друга страна пък се изправяме със задачата да търсим достойни заместници на тези футболисти, но такъв е футбола. Понякога нещата не зависят само от желанието на клуба. Нормално е да има интерес, ние защитаваме интереса на „Берое“.

В интервюто са използвани и въпроси на други медии.