След „Бала на спортиста“, където „Берое“ бе определен за Отбор на 2013 г. (колективни спортове) на Стара Загора пред камерата на beroe.bg застана Председателят на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на клуба Илко Русев. Вижте какво сподели той за наградата, изминалата година, селекцията и предстоящата 2014 г.:

– Г-н Русев, „Берое“ току-що бе избран за Отбор на 2013 г. в Стара Загора. Как приемате тази награда?
– Тази награда е признание за труда на целия отбор. Отчитаме фактът, че тези две купи, които спечелихме са един голям успех за „Берое“ в последните години. Радост за феновете и старозагорци, така че за мен отборът заслужава да получи тази награда.

– Наистина „Берое“ изпраща една от най-успешните си години в историята със спечелването на двете купи. Но ако ги изключим,  каква е вашата равносметка?
– Тези купи са част от успехите, които са свързани с миналото първенство. В момента, това, което е като представяне и класиране в шампионата не ни задоволява, така че чувствата са смесени в момента, но въпреки това мисля, че двете купи са наистина голям успеех и не е лесно да се повтори едно такова постижение. 2013 г. може да се причисли към успешните за „Берое“.

– Какви ще бъдат амбициите на отбора за 2014 г. и вашите лични? Освен спортно-технически, а и като развитие на клуба.
– През следващата година, ако трябва да бъдем реалисти, а и така, както вероятно ще се развият нещата – да участваме във втората половина с групата отбори, които си разпределят местата от 8-мо до 14-то, най-логично е ние да подготвим отбора с нови попълнения, с промени, които ще извършим, така че той да бъде готов и боеспособен от лятото, когато да започнем новия сезон в максимално добра форма. Това е най-важното.

– Как ще протече селекцията, според вашите планове? „Берое“ вече привлече трима играчи. Визирам и освободени футболисти. Има ли такива към този момент?
– Едва ли мога да кажа нещо по-различно от това, което каза старши треньорът след последния шампионатен мач. За случая с Иван Горанов мога само да допълня, че ние в момента изчакваме дали ще има отбор за него. Така че той все още е футболист на „Берое“ и аз все още не мога да кажа до кой момент той ще бъде наш футболист. Ще има други освободени футболисти. Но след първоначални разговори с тях, нещата още не са окончателни и предпочитам да не ги коментирам. Селекцията продължава. До Нова година не очаквам да се случат някакви факти, но януари със сигурност отборът ще бъде подсилен с нови футболисти.

– Предстоят празници. Какви са пожеланията ви към всички фенове на отбора?
– Най-важното е да бъдат здрави. Въпреки лъкатушенето на отбора през този шампионат аз искам да се обърна към всички фенове да подкрепят отбора, защото това са истинските фенове – независимо от резултатите ние трябва да бъдем зад момчетата и зад отбора. да оказваме нашата помощ във всеки един момент. Най-радостно ще е отборът да радва феновете. Аз съм убеден, че нещата през следващата година ще бъдат по-добри.