Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев даде обширно изявление пред представителите на медиите след последния мач за сезона. Вижте какво сподели той по актуалните теми около тима.

„Най-радостното е че завършихме добре този сезон. Беше важно да вземем тези три точки. Аз предупредих и вчера и говорихме с момчетата след мача в Пловдив, че това ще ни бъде един от най-тежките мачове. Аз най-добре знам в какво състояние са половината от тях – колко са уморени, колко инжекции бият, какви хапчета гълтат, как стискат зъби, за да играят. Аз искам да им благодаря за това, че издържаха до края.“ – обобщи мача хубчев.

„Рано е веднага след този мач да правим генерална оценка. Сега идва време на такава равносметка“ – каза той.

На въпрос дали „Берое“ има още шансове за седмицата Хубчев сподели: „Как да отговоря на този въпрос? Ако отговоря така както го чувствам ще отворим пак едни теми и трябва да обяснявам пак, знаете, че не е много здравословно да се говори за тези теми. Шансове имаме. За мен е важно всички да дойдат от този мач максимално възстановени на 13-и, за да направим една подготовка така както беше миналата година тук. Ще видим.“

„За нас има яснота за футболистите, с които ще се разделим. Има 2-3 момчета, за които имаме виждане. Трябва да разговаряме директно с тях. Това са играчи извън тези, с които се разделихме сега.“ – каза още Хубчев.

„На 13 януари от 10 часа е първата тренировка. Почти цялата подготовка ще мине тук. За 8 дни от 3 до 11 февруари отиваме в Турция, за да изиграем три мача, участваме там в един турнир. Отиваме само заради мачовете и по-добрите терени. Иначе изцяло тук в Стара Загора ще е. Имаме и дати за контролните срещи, но съперниците още не са уточнени.“ – сподели наставникът.

„Селекцията не е приключила. Тя сега започва. Имаме доста набелязани хора. Имам при мен и списък с поне 10 човека. Няма как да ви ги кажа сега, а и който и да попитате няма как да ви ги каже.“ – обясни специалистът.

На въпрос дали „Берое“ има средства за селекция Хубчев каза: „Този въпрос аз не съм компетентен да отговоря. Но по принцип няма средства за трансфери и това е проблем. В обзора си за нашия сайт, който ще бъде публикуван тези дни, казах, че от както съм тук през годините селекцията е за 0 лв. и няма как да се напрви голям отбор така. Поне аз от както съм тук пари за селекция не сме давали. Ние държим на по-други качества – на такива футболисти, които искат да се развиват, които имат по-голямо сърце да покажат. Ако ние успеем да ги убедим да играят с това сърце за отбора ще е добре.“

„Доколкото аз знам има едно официално запитване за наш футболист, всичко друго е спекулация. Но става дума за запитване само. Ние също питаме и се обаждаме на много места. Официална и конкретна оферта до този момент доколкото знам аз няма. Няма как да кажа имена.“ – сподели треньорът на „Берое“.

„Имам специално интерес към няколко момчета от България. Ако успеем да ги вземем, макар да е трудно на полусезона, в никакъв случай няма да взимаме на всяка цена чужденци. Възможно е да вземем.“ – каза бившият национален защитник спечелил четвърто място в света през 1994 г.

„Имаше един бразилски дефанзивен полузащитник, който вече не е на проби.“ – каза още Хубчев.

„Елиаш е контузен. Той в продължение на седмици стискаше зъби. Като характер той за мен е много важен в съблекалнята, но прекалено голям риск щеше да е ако го бяхме включили дори в групата.“ – обясни наставникът.

На въпрос дали е вярно, че Здравко Илиев и Иван Горанов са освободени Хубчев отговори: „Не е вярно. На Здравко Илиев изтича договора и няма как да бъде освободен. За Иван Горанов ви казвам съвсем официално – дойде при мен и пожела да смени обстановката, това му бяха думите. Преди един месец аз разговарях с него и му бяхме изготвили предложение за нов договор още преди да се случат нещата с младежкия национален отбор. Един от принципите ни обаче, много пъти съм го споделял с вас, на сила тук човек няма да бъде държан – без значение дали се казва Венци Христов, Каядо или Иван Караджов. Няма значение името. Така е решил Иван, три години и половина е бил тук в Стара Загора и иска да смени обстановката. Така ми каза, по-конкретно може би той може да ви обясни. Един такъв футболист на 21 години ако няма желание и иска да смени обстановката от клуб като „Берое“ и град като Стара Загора… здраве му кажи.“

„Седем контроли планираме, възможно е 8 да бъдат“ – заяви специалистът, който е с номинация за треньор на 2013 г. в България.

В края журналистите попитаха дали на Здравко Илиев ще бъде предложено удължаване на изтичащия договор. Хубчев отвърна: „Ще разговаряме с него и ще видим какви са вижданията. До момента няма нищо конкретно.“