„Берое“ излиза в последен официален двубой за календарната 2013 утре, 15-и декември, от 14 часа срещу тима на „Пирин“ (Гоце Делчев). Срещата е от 23-и кръг на „А“ професионална футболна група и ще бъде ръководена от софиянеца Ангел Ангелов.

Ден преди срещата пред клубната телевизия говори старши треньорът на „старозагорци“ Петър Хубчев, който разкри очакванията си от двубоя. „Мисля, че достатъчно ядове сме имали с този отбор, тъй че апелирам момчетата да проявят пределна мобилизация, за да го вземем мача. Няма да бъде никак лесно. Аз не си правя илюзиите, че излизаме и с лека разходка ще вземем трите точки. Трябва раздаване до край. Празниците започват от понеделник, не от неделя.“ – сподели той пред нас.

В изминалия, 22-и кръг на „А“ професионална футболна група „заралии“ завършиха наравно 0:0 при гостуването си в Пловдив на „Ботев“, а „Пирин“ (Гоце Делчев) претърпя домакински разгром с 6:0 от другия пловдивски представител – „Локомотив“.

Във временното подреждане „старозагорци“ са на осма позиция с актив от 30 точки, а „Пирин“ е на последна с 9.

В изиграните 3 шампионатни двубоя между двата отбора „старозагорци“ все още нямат победа над „неврокопчани“.

Съдийска бригада изцяло от София ще ръководи неделната среща. Главен съдия е Ангел Ангелов с помощници Дениз Соколов и Иво Боев. В близост до вратите на двата отбора ще са разположени Таско Тасков и Борислав Колев, а четвърти арбитър е Димитър Добромиров. Дежурен делегат на БФС е столичанинът Лъчезар Димитров, а оценка на съдийството ще постави Неделчо Чакъров от Пловдив.