Преди последния мач на „Берое“ за 2013 г. разговаряхме със старши треньора на тима Петър Хубчев. Вижте какво сподели той пред клубната камера:

 

– Г-н Хубчев, предстои последен мач за календарната 2013 г. срещу „Пирин“ (Гоце Делчев). Как премина подготовката на отбора?
– Трудно е въобще да се каже подготовка за мача. От две седмици играем сряда-събота. За съжаление пак имаме проблеми някои с контузени момчета. Имам уверението на всички, че ще стиснат зъби, ако трябва ще играят с инжекции. Аз лично отдавам много голямо внимание на този мач. Не говоря за подценяване въобще. Тази дума е забранена при нас. Трябва да излезем пределно мобилизирани, въпреки умората и въпреки всичко да го спечелим този мач. Трите точки ни трябват много.

– Какъв мач очаквате, предвид съперника. Не е тайна, че такива отбори се затварят и това ни затруднява…
– Това при всички положения ни затруднява и ние сме го показвали в много от мачовете, че когато отборите са по-прибрани ние имаме известни проблеми. Работим и ще работим в тази насока, но като цяло очакваме такъв мач. Не очакваме този отбор, каквото и да се говори за него да застане в тяхното наказателно поле. Мисля, че достатъчно ядове сме имали с този отбор, тъй че апелирам момчетата да проявят пределна мобилизация, за да го вземем мача. Няма да бъде никак лесно. Аз не си правя илюзиите, че излизаме и с лека разходка ще вземем трите точки. Трябва раздаване до край. Празниците започвват от понеделник, не от неделя.

– Казахте контузени. Има ли хора, които със сигурност пропускат мача?
– Не бих казал имена. Всички ще бъдем на лагер – 20 човека. Точно по тази причина. Имаме 3-4 човека, които са ударени, но момчетата са готови и каквото трябва да направи доктора, за да играят.