Днес, 12-и декември, от 14 часа съставът на „Берое“ гостува на „Ботев“ в Пловдив в трети епизод на „Битката за Тракия“ за календарната 2013 година. В изминалите два двубои „заралии“ имат 100% успеваемост, записвайки две победи с 2:1 и 1:0. Станислав Тодоров от Шумен е главен арбитър на срещата. Това е последен мач на ст. „Христо Ботев“, преди той да бъде съборен и изграден наново.

В изминалия, 21-и кръг на „А“ професионална футболна група „Берое“ отстъпи като домакин на „Локомотив“ (София) с 1:0, а „жълто-черните“ завършиха 0:0 при символичното си гостуване на „Локомотив“ в Пловдив.

Преди изиграването на 22-и кръг „заралии“ остават на осма позиция с актив от 29 точки, а „канарчетата“ за трети с 40.

Главен арбитър на двубоя е Станислав Тодоров от Шумен с помощници Мартин Димитров, също от Шумен, и варненецът Милен Станев. За по-голямата прецизност на съдийските отсъждания ще отговарят Калин Людмилов и Мартин Стоименов, и двамата от София. Четвърти арбитър е Николай Ангелов от София. Дежурен делегат на БФС е столичанинът Александър Радовски, а оценка на съдийството ще постави Никола Джугански, също от София.

„Беройци“ имат 30 спечелени и 33 загубени „Битки на Тракия“, а 19 двубои са завършили наравно. Головата разлика е 108:132, в полза на „канарчетата“.