Старши треньорът на „Берое“ не скри разочарованието си от загубата на отбора му от „Локомотив“ (София) с 0:1 у дома. Той говори пред медиите на традиционния брифинг след мача.

 

„Като резултат една много болезнена загуба. На мен лично ми тежи много тази загуба. Като резултат това е една от най-тежките от както съм начело на „Берое“. Имахме териториално предимство, имахме и положения, наистина много, но не можахме да ги вкараме. Бяхме много прибързани. Толкова грешки и то елементарни грешки в някои футболисти аз не съм виждал от много време, дори от както ги познавам. Тук ми говорят, че напрежението е голямо. Всеки ден мислим за първа седмица, за точки, но пък футбола е такава професия – играе се пред хора и с напрежение. Трябва да сме готови за това и няма оправдания. Не може без напрежение“ – обобщи мача Хубчев.

„Лично ваше мнение е че това са слаби отбори. Аз имам много по-друго мнение от вашето за слабите отбори.“ – отговори той на въпрос защо „Берое“ губи точки от „слаби“ отбори като „Пирин“ (Гоце Делчев) и „Локомотив“ (София).

„Ако трябва да коментираме всички грешки няма да ни стигне времето. Бяха много. Елементарните грешки вероятно са заради напрежението. Иначе доколкото познавам момчетата мисля, че имаше желание да се хвърлим за три точки в този мач.“ – сподели още наставникът.

„Колкото се може по-рано ще го направим. Знаете, че този процес е труден и продължава понякога много дълго. Този път ще се опитаме колкото се може по-рано.“ – каза той.

„Не може в никакъв случай участие в първа или втора седмица да промени нагласата ни за селекцията. Бих ви помолил обаче да говорим за селекцията другата седмица поне, защото има още два доста важни мачове. В никакъв случай едното не зависи от другото“ – обясни Хубчев.

Запитан дали отбора „ще се вдигне“ за мача с „Ботев“ специалистът обясни: „Тези въпроси не ги разбирам. Какво значи да се вдигнем? Аз не съм ги видял да са паднали. Загубихме, спорт в края на краищата. Ако трябва да ги вдигаме значи не са за нас тези хора. Трябва да тренираме, а не да ги вдигаме.“