„Берое“ посреща „Локомотив“ (София) утре, 7-и декември, от 17:15 часа в двубой от XXI кръг на „А“ професионална група. Христо Ристосков от Сандански е главен арбитър на срещата.

Преди двубоя от „зелено-белия“ лагер споделиха, че отборът е готов и излиза за задължителна победа утре. „Надяваме се с помощта на нашата вярна публика да спечелим мача, защото той е изключително важен с оглед класирането. Мачът ще бъде тежък и труден, но ако всеки от нас вложи максимума от себе си ще се поздравим с успеха.“, казаха още от треньорския щаб на „Берое“.

Контузени или наказани състезатели в редиците на Петър Хубчев няма и той ще разчита на всички за утрешния сблъсък.

Билети за мача ще се продават утре от 15:15 часа на касите на стадиона. Пропуските са на стойност 2, 5 и 30 лева съответно за ученици и пенсионери, възрастни и VIP ложа. Вратите на съоръжението също ще бъдат отворени 2 часа преди срещата.

В миналия кръг на „А“ професионална футболна група „заралии“ се наложиха с 3:1 над състава на „Нефтохимик“ в Сливен, а „столичните железничари“ претърпяха поражение от „пловдивските“ с 1:2.

След 20 изиграни шампионатни срещи „Берое“ заема осма позиция в подреждането с актив от 29 точки, а „червено-черните“ са десети с 22.

Срещата между двата тима, играна през септември, бе загубена от „старозагорци“ с 0:1.

Съдийската комисия към БФС нареди Христо Ристосков от Сандански за главен арбитър на двубоя. Негови първи помощници ще са Емил Вангелов от Петрич и Николай Марков, също от Сандански. За по-голямата прецизност на съдийските отсъждания ще отговарят Стоян Денев и Георги Давидов, и двамата от Велико Търново. Четвърти арбитър е Крум Стоилов от Благоевград. Дежурен делегат на БФС е Валентин Чакъров от София, а съдийството ще бъде оценено от Димитър Костов от Бургас.

Съставите на „Берое“ и „Локомотив“ (София) ще излязат един срещу друг за 92-и път в историята на родния футболен елит. Досега „заралии“ са записали 24 победи и 42 поражения, а 25 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 110:156, в полза на „столичните железничари“.