Преди двубоя с „Нефтохимик“ в Сливен пред камерата на клубната телевизия застана кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски. Вижте какво сподели той:

 

– Г-н Липенски, мачът идва едва три дни след последния такъв срещу „Лудогорец“. Възстановен ли е отборът?
– По отношение на възстановяването, ние сме свикнали на този етап да играем сряда-събота още от миналата година и сме доказали, че винаги сме готови за следващия мач на 100%.

– Какъв двубой очаквате, предвид класирането и моментната форма на двата отбора?
– Ние преди няколко дни гледахме мача „Нефтохимик“ и ЦСКА и той трябва да ни бъде обеца на ухото, защото не трябва да се подценява нито един мач в нашето първенство и това го доказва нашият съперник. Колкото и да не са добре финансово, има такива мачове, когато финансите не значат нищо, а това, което става между четирите линии на зеления терен и това, което се покаже там е най-важно. Не трябва да допускаме никакво подценяване.

– „Берое“ ще бъде без титулярната си двойка централни бранители Иво Иванов и Борислав Стойчев, които са наказани. Включваме и наказанието на Елио Мартинс. Това притеснява ли ви?
– Не, в никакъв случай. Веднага мога да ви кажа, че това не ни притеснява. За това имаме други класни изпълнители, в лицето на Влади Зафиров и Игнат Дишлиев. те затова са в нашия отбор и са картотекирани. За да оправдаят доверието и докажат още веднъж, че имат място в този отбор.

– Мачът няма да бъде в Бургас. Това предимство ли е или нож с две остриета?
– Няма значение къде е мача. Ние сме доказали, че понякога играем по-добре навън, отколкото тук. Очакваме от „Нефтохимик“ да играят по-затворено. Теренът в Сливен, предполагам ще бъде на нужното ниво. Ще предразположи и двата отбора към добра игра Както казах, най-важното е да няма подценяване. Другото ние си го можем. Можем да спечелим трите точки и ги донесем в Стара Загора.

– Казахме вече за наказаните. Има ли други проблеми в състава?
– В това отношение няма. Всички други момчета са готови. Да си пожелаем успех.