Нападателят Венцислав Христов говори за beroe.tv след края на мача с „Лудогорец“. Той сподели впечатленията си от срещата и очакванията си за предстоящите двубои. Вижте какво още сподели голаджията.

 

– Загуба за „Берое“. Колко болезнена е тя с оглед на това, че се повтори сценария от Купата на България?
– Болезнена от гледна точка на това, че нямаме точки, а не че се повтори сценария от Купата на България. Това е съвсем различен мач. Липсата на точки ни пречи.

– Започнахте добре – два пропуска, които можеше да бъдат и гол. След това обаче какво се случи?
– Мисля, че като цяло през първото полувреме владяхме инициативата. Отборът на „Лудогорец“ ни отбелязаха след добра контраатака. Все пак играем срещу шампиона на България и водача в класирането. Всяка грешка се наказва.

– Какви са шансовете за седмицата?
– Остават си. Все пак губим от „Лудогорец“ – това е първия отбор. Който играе срещу тях най-вероятно също ще загуби.

– Твоето обяснение за това, че „Берое“ миналата година бележеше доста повече, а сега сякаш има спад в тази насока?
– Не знам. Трябва да попитате треньора как си го обясняваме.

– Има ли нещо по-специфично, което ви е казал, за разлика от миналата година?
– Не. Нещата са като миналата година. Всичко е нормално при нас.

– С какво се различаваше днешната среща от тази за Купата преди две седмици?
– Купата беше турнирен резултат. Сега трябваше да спечелим точки. Дори една щеше да ни е от полза. За съжаление не успяхме.

– Предстои мач с „Нефтохимик“ на неутрален терен в Сливен. Очакванията ти за този двубой?
– Най-важното е да победим. Дали ще е убедително или не – няма значение. И 1:0 е победа и три точки. Дали ще е на неутрален терен или в Бургас – аз съм сигурен, че нашите фенове ще направят така, че да се чувстваме домакини.

– В играчите имаше ли нотка на реваншизъм днес срещу „Лудогорец“?
– Не. Може би бяхме още по-мотивирани да победим с оглед на това, че и за Купата не заслужавахме да отпаднем, но така и не се получи.

– Обръщаш ли внимание на спекулациите за твой трансфер? Постоянно се пише по пресата за такъв.
– Не, избягвам да чета вестници и електронни медии.

– Какво не достигна не „Берое“ за това от три мача с „Лудогорец“ да не победи поне веднъж?
– Два гола в днешния мач не ни достигнаха.

– Разговарял ли си с треньора на ЦСКА Стойчо Младенов и имаш ли оферта от някой от българските грандове – „Левски“ или ЦСКА?
– Не съм разговарял с никой. Имам агент, имам и отбор. Те ако има нещо ще ми кажат. Аз не се интересувам от тези неща на този етап.

– Вложихте и доста нерви в двубоя. Това изигра ли ви лоша шега?
– Явно ни е изиграло щом загубихме. Бяхме пренавити, защото смятаме, че отпаднахме незаслужено за купата. Искахме днес да победим.

– Нека не правим тънки сметки, но остават четири срещи, в които отбора може да извлече добри точки. Колко точки според теб може да извлече отбора от тези мачове?
– Четири срещи са 12 точки.

– Вчера „Черно море“, вашият пряк опонент за първата седмица, победи „Левски“ с 2:1. Усещаш ли, че изоставате малко в това съревнование?
– Усещам, че изоставаме до там, че трябваше да победим във Варна. Друго няма какво да кажа. Победили са „Левски“ – живи, здрави и честито. Нищо не можем да направим.

– Ти се разписваш срещу водещите отбори. Обичаш да го правиш. Вкара за Суперкупата на „Лудогорец“, но днес не можа да разпечаташ Владо Стоянов. Трудно ли е това да се случи, тъй като видяхме, че и ПСВ не успя да му вкара гол?
– Дали е трудно? Трудно е. Срещу „Лудогорец“ се играе трудно. Това е най-добрия отбор в България и показват с мачовете в Лига Европа, че са класен отбор.

– Кой е виновен за тази агресия, която винаги се получава на мачове между „Берое“ и „Лудогорец“ според теб. Видяхме и днес имаше напрежение. Имахте и претенции към Николай Йорданов за някои ситуации?
– Напрежението дойде според мен от глупавата постъпка на техния футболист, че тръгна да търси нашият след нарушението. Наистина остро нарушение, но такива фаулове се случват във футбола. След това той става и отива да се разправя. Удря го без топка, мисля, че за това най-малкото е червен картон, но няма значение. Съдията така е видял и така е свирил. Аз от друго не мога да се оплача – перфектно беше всичко.

– Какво си казахте със съдията Николай Йорданов?
– Нищо.

– Видяхме, че влезе на няколко пъти в разговор с него по-разпален?
– Беше за една ситуация, при която техен футболист върна топката, а свириха засада. Това е всичко.

– Тоест смяташ, че съдийството не е повлияло в днешния двубой, а вие сами сте си виновни?
– Ами ако червения картон, който трябваше да даде, можеше да повлияе на резултата, предполагам…

В интервюто са използвани въпроси и на други медии.