Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след загубата на „Берое“ с 1:0 от „Лудогорец“. Вижте какво сподели наставникът за мача и за предстоящия двубой с „Нефтохимик“.

 

„От моя гледна точка видях един доста интересен и бих казал равностоен двубой. Опитахме се, особено първото полувреме мисля, че беше по-добре, да бъдем равни с най-добрия отбор в България. Мисля, че се получи ако изключим последните няколко минути, когато в желанието си да изравним отворихме повече пространства и „Лудогорец“ имаше възможност да отбележи втори гол. Мисля, че желанието на момчетата беше на ниво.“ – обобщи мача Хубчев.

„Имаме шанс за седмицата, разбира се.“ – лаконичен бе той относно шансовете за класиране в първата седмица за плейофите.

„Не съм 100% сигурен, но мисля, че Борислав Стойчев, Иво Иванов и Елио Мартинс са наказани за следващия мач, но аз очаквам такива неща.“ – каза още наставникът.

Хубчев отказа да коментира факта, че само „Берое“ беше наказан по казуса с непуснатите младежки национали.

„Най-радващото е че от десетина дни или от една седмица тренираме всички. Абсолютно всички са здрави. Вярно е че ни трябва малко време. Амир Саюд днес влезе. Чувства се, че дълго време е отсъствало момчето. Като цяло радостното е че от доста време не сме имали възможността да тренираме всички.“ – радваше се специалистът.

„Не знам какъв друг отговор бихте очаквали или какъв друг отговор някой треньор ще ви даде за това какво очаква от следващия мач. Забравете въпросите свързани с подценяване. Такива мисли въобще не трябва да ви минават през главите. Няма как „Берое“ да подцени какъвто и да е противник. Уважаваме и респектираме всички. Страх нямаме от никой. Да подценим противник ще е престъпление към футбола въобще. Това няма да го допуснем.“ – каза още Хубчев.

В края той отговори и на въпрос какво не е достигнало на „Берое“ да победи „Лудогорец“ в поне един от трите мача между двата отбора в последните две седмици: „При всички положения не ни достигне майсторство. Ще кажем и шанс. Подробни анализи не сме правили защо не успяхме да ги победим в три мача. Все пак не забравяйте с кого ни сравнявате.“