След класирането за полуфинал в турнира за Купата на БФС пред клубната камера застана старши-треньорът на юношите старша възраст Иван Гаджев. Наставникът сподели мнението си за срещата с „Локомотив“, шансовете на тима му в турнира и оценката за представянето на възпитаниците му през есента в Елитната група до 19 години.

 

– Г-н Гаджев, честита победа! Класирахте се на полуфинал в турнира за Купата на БФС след успех с 3:0 над „Локомотив“ (Пловдив). Коментарът ви за мача?
– Радвам се, че победихме. Турнирен сблъсък най-важното в който, независимо дали са юноши или мъже, е да победиш. Ние победихме и сме на полуфинал. Мисля, че си изпълнихме задачите. Лично на мен като цяло мача не ми хареса. Моят отбор не ми хареса с оглед това, че започнахме доста припряно и стресирано, и аз не мога да си обясня защо. „Локомотив“ (Пловдив) ни превъзхождаха през първото полувреме, през второто малко се пооправиха нещата. Но може би малко прегоряхме с оглед фазата която играем и се надявам на полуфинала да не изглеждаме по такъв припрян начин.

– Полуфиналните срещи са през пролетта. Имате ли съперник, който предпочитате?
– Не. На тази фаза каквото отреди жребия. Ако може естествено да сме домакини ще е най-добрия вариант. През другата година ще видим какъв е жребия и влизаме да играем без значение кой ни е съперника.

– Завършихте на 8 място есенния дял на Елитната юношеска група. Оценката ви за полусезона?
– Аз си мисля, че мястото ни не отговаря на това което може отбора. Но с оглед на елементарните грешки, които направихме в отделните мачове май е резонно това място. През втория полусезон ми се иска да сме малко по-постоянни, да не правим такива детински грешки, защото сме старша възраст и евентуално някои от тези момчета ще влязат в мъжки отбори от лятото. Дай Боже да има един-двама и в нашия отбор. Така, че не може по този лековат начин да допускаме голове и в някои мачове да губим точки. С оглед на тези грешки е резонно осмото място.

– Може ли да очакваме нови попълнения в паузата?
– За сега не. Ако евентуално има футболист, който с качествата си отговаря на клуб като „Берое“ ще го вземем. За сега няма хора които искам, така че на този етап не.