„Берое“ 2002 загуби от година по-големите възпитаници на „Арсенал“ (Казанлък) с 0:2 като гост в среща от Х кръг на Подготвителната група при децата. В 50-ата минута от щаба на домакините нахлуха на терена и удариха главния съдия, но срещата се доигра.

Първото чисто положение бе за старозагорци, но Христо Петров не успя да се разпише.

„Арсенал“ 2001 откри резултата в 15-ата минута, когато футболист в червено се измъкна от защитата и очи в очи с Явор Рашев откри резултата.

Последва нов пропуск пред вратата на домакините, като този път Иво Михайлов пропусна добра възможност за попадение.

Веднага след началото на второ полувреме футболист на „Арсенал“ потърси с дълго подаване централният нападател, топката прехвърли защитник и отблизо резултата бе покачен на 2:0.

До края на мача възпитаниците на Атанас Рибарски взеха инициатива и натиснаха съперникa.

Така се стигна до 50-ата минута, когато след атака по лявото крило последва центрира в наказателното поле, където футболист на „Арсенал“ игра с ръка. Главният съдия отсъди 11 метров наказателен удар в полза на „Берое“ при което от щаба на домакините нахлуха на терена да търсят обяснение от рефера, който получи шамар от треньора. За да успокои обстановката старши-треньор на „зелените“ Атанас Рибарски нареди на Христо Петров да пропусне дузпата и нападателя би слабо по земя в аут.

В последният есенен кръг „Берое“ 2002 приема „Ботев“ 2001 (Гълъбово). Срещата е на 30 ноември от 12:30 часа.

Съставът на „Берое“ 2002: Явор Рашев, Пламен Стоянов, Петко Динев – к, Пресиян Пенчев (46′ – Мартин Капасъзов), Атанас Йорданов, Станислав Тодоров (40′ – Иван Стойчев), Виктор Ангелов, Радостин Русев (31′ – Християн Тонев), Ивиан Георгиев (50′ – Кристиан Георгиев), Иво Михайлов (50′ – Арсени Михайлов), Христо Петров (55′ – Стилиян Стоилов); старши-треньор: Атанас Рибарски