„Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД получи официален отговор на жалбата си срещу съдийството на Александър Костадинов на мача „Лудогорец“ – „Берое“ от осминафиналите за Купата на България от Съдийската комисия на БФС. В него се обявява решението на комисията по жалбата и се признава, че „Берое“ е бил ощетен в мача.

Въпреки високата оценка на Александър Костадинов в двубоя дадена от съдийския наблюдател на срещата Георги Нарлев Съдийската комисия реши да накаже рефера и определи нивото на съдийството му като незадоволително, приемайки повечето от доводите на „Берое“ изложени в жалбата към футболната централа.

„След внимателно анализиране на съдийските отсъждания на целия мач, СК на БФС изразява мнение, че съдийството не е било на необходимото за такава футболна среща ниво и същевременно връща доклада на съдийски наблюдател за преразглеждане на оценката“, се казва в официалният отговор получен днес.

„На базата на изгледаните ситуации във футболната среща „Лудогорец“ (Разград) – „Берое“ (Стара Загора), СК при БФС определя съдийството на Александър Костадинов като незадоволително и спира съдийските ми права за неопределен период от време“ – пише още в писмото на СК.

„Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД благодари за обективността на Съдийската комисия и се надява това решение да помогне в бъдеще реферите, които ръководят футболните двубои в България да бъдат безпристрастни. Причините за една или друга загуба, клубът не търси във външни фактори, а в себе си. В същото време, клубът ще продължи да отстоява позицията си по официален път, защото е длъжен да търси равнопоставеността, заради вярната си публика към която е и ангажимента. „Берое“ ще продължи да отстоява и позицията си да не коментира пред медиите съдийските отсъждания, така както не е правил нито един ръководител, треньор или футболист през този сезон.