Преди двубоя с „Черно море“ (Варна) в събота потърсихме мнението на кондиционния треньор на „Берое“ Пламен Липенски. Вижте какво сподели той специално за клубния сайт:

 

– Г-н Липенски, преминаха ли емоциите от двубоите с „Лудогорец“? Какво е настроението?
– Естествено, че минават. Играем един ден мач, след два-три дни идва друг двубой. Това е нашата професия. Сега се готвим за следващата среща с „Черно море“.

– Как премина подготовката за двубоя?
– Тренировките се състояха главно в това да възстановим максимално отбора, предимно физически. не мога да говоря за някаква психическа умора в отбора. Това е нашата работа. Има настроение в момчетата. Отиваме във Варна да се представим отлично.

– Мачът се определя като изключително важен, предвид класирането на двата отбора и амбициите на двата тима да играят в първата седмица. Какво е вашето мнение за важността на срещата?
– Абсолютно споделям мнението, че мачът е много важен както за нас, така и за тях. Както ние ще търсим победата, предполагам, че и съперникът ще го направи. Накрая ще видим кой ще победи. Мачът е такъв, че  при победа, фактически ни дава 6 точки. Затова ще търсим победата.

– Какви са очакванията ви за самия двубой, предвид и тежкия терен във Варна?
– Единствено тежкия терен ни притеснява, но той е и за двата отбора. Ние трябва да се приспособим бързо към тези условия, които ще ни предложи „Тича“. Те са облагодетелствани все пак, защото тренират на този стадион и са подготвени. Но както казах, ние трябва да се адаптираме бързо, ако искаме нещо да измъкнем от там.

– Предвид стилът на двата отбора – „Черно море“ са борбен отбор, опасения някакви имате ли?
– Мачът ще бъде предимно тактическо надхитряне и физическа борба.

– Какво е физическото състояние? Някой пропуска ли двубоя?
– Не. Добри новини имам относно Амир Саюд и Костадин Стоянов. Предполагам, че другата седмица може да ги включим в групата. Все още не са на 100% готови. Нямаме проблеми с физическото състояние на другите футболисти. Така че очакваме да стане един добър мач и всеки да даде това, на което е способен.