След осминафиналния мач-реванш от турнира „Купа България“ срещу „Лудогорец“, завършил 1:1 на официалната пресконференция след двубоя говори помощник-треньорът на „Берое“ Левон Аплкарян. Вижте какво сподели той пред медиите:

 

– Г-н Апкарян, какво е мнението ви за двубоя?
– Може би този двубой започна по най-лошия за нас начин, който сме очаквали. Бяхме подготвили отбора така, че да излезе и се надиграва с „Лудогорец“ и отговорим на тези неща, които се говорят спрямо „Берое“. По най-добрия начин успяхме да се върнем, да изравним резултата. Не искам във футболни детайли да навлизам, защото няма да ни стигне времето, но най-отговорно заявявам, че през второто полувреме срещу шампиона, срещу този отбор, който видяхте до къде стигна в турнира на УЕФА бяхме много по-добрия отбор. Постоянно ги пресирахме, нямахме проблем да играем човек на човек и може би липсата на шанс не ни позволи да продължим в турнира.

– Има ли тенденция срещу „Берое“? Отвсякъде атаки – медийни, всякакви…
– С вас от доста време се познаваме. Знаете какъв човек е Петър Хубчев. Най-отговорно заявявам, че единственото, което ни интересува е как да играем – винаги в рамките на позволеното. Никога да не нагрубяваме никой отбор. Обаче се вижда някаква тенденция, когато „Берое“ отива да играе със самочувствие, дори и извън Стара Загора и иска да спечели мач сме обвинявани в какво ли не и след това като се видят записите на другия ден ни се извиняват. Това е нещо извън футбола. Ние не отговаряме на тези неща и ни интересува единствено и само работата.

– Защо днес Иван Горанов не бе в групата, при положение, че Георги Китанов пази за „Черно море“ днес?
– Вие знаете, че там имаше проблеми. Очаквахме към нас да се отнесат равноправно. Ние сме отбор, който не се занимава с нищо друго, освен с футболни неща. Искаме равноправие. Щом в четири отбора се пускат футболисти е нормално и ние да изискаме нашият футболист. Ние го дадохме, но в момента, в който Пламен Крумов получи червен картон ни трябваше. Виждате, че имаме група от само 16 човека и беше редно да си потърсим правата. При разрешение от БФС Иван Горанов можеше да играе. Ние сме изпратили официално писмо за такова разрешение, но за съжаление не получихме отговор и нямаше как да рискуваме.

–  Предстои мач на младежите тук. ще го пуснете ли за него?
– Петър Хубчев е старши треньор и той ще реши.

–  Какво е състоянието на Саюд?
– Той наистина има много интересни качества като футболист. При нас ако не съвпадат някои други качества няма как да пасне. В момента е здрав, тренира и чакаме да видим какво е неговото състояние. Все още не е готов на 100%. Покаже ли, че трябва да е на терена – ще бъде в групата.