Във връзка с информациите публикувани в медиите за инцидент на тренировката на „Лудогорец“ преди осминафиналния сблъсък реванш от турнира за Купата на България по футбол „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД иска да уточни, че преди мача никой от ръководството и спортния щаб на „Лудогорец“ не е уведомил официално нашия клуб как ще протече престоя на тима от Разград в Стара Загора – кога ще пристигне отбора, къде ще е настанен, както и дали ще проведе занимания и къде и кога ще се случи това ако има такива.

Все още нямаме официална информация от органите на реда за истината около случилото се на тази тренировка. Поради тази причина няма как да вземем официално становище за случилото се на този етап. Ръководството на „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ осъжда всякакви вандалски или хулигански прояви и не може да толерира такива действия. Нашият тим винаги е бил насочен към феърплея на терена и трибуните и се концентрира единствено и само върху спечелването на мачовете на „зеления килим“.

Призоваваме всички привръженици на „Берое“ да се държат по нормалния за протичането на една футболна среща начин, заради нагнетената не по наша вина обстановка преди този мач.

Полиция на стадиона по време на утрешния мач ще има.