След победата над „Литекс“ 96 и класирането за четвъртфиналите в турнира за Купата на БФС пред клубната камера застана старши треньорът на юношите старша възраст Иван Гаджев.

 

– Г-н Гаджев, как видяхте победата над „Литекс“?
– Щастлив съм, че победихме. Мисля, че това е най-важното след такъв турнирен сблъсък. Това е може би единственият мач за който мисля така. Аз това и казах на момчетата, че не гледам чисто игровите качества и как играем. Интересуваше ни да победим и може би затова през второто полувреме не ми хареса игрово как стояхме. Но все пак голямото желание да победим си каза думата, особено през второто полувреме.

– Тактически изиграхте много правилно мача. Доволни ли сте от възпитаниците си?
– Чак много добре не. Имаше някои ситуации в които ни надиграваха лесно, което го отдавам на умората, която настъпи през второто полувреме. Но да, второто полувреме залагахме основно на защитни действия, добре затваряхме зоните. Като треньор винаги искам повече, защото допуснахме и няколко ситуации, които по принцип са детински грешки и не искам да ги допускаме, но се случиха и не получихме гол от тези ситуации. След отнемане на топката не успяхме да организираме контраатака, а те се бяха оголели доста. Но пак го казвам – отдавам го на голямото желание да победим.

– В края на първото полувреме гостите имаха претенции за дузпа и червен картон. Как видяхте тази ситуация?
– От моята позиция не видях дали имаше ръка. Ако е имало са в правото си да протестират, но така е видял съдията – така е свирил. В много мачове, особено в първенството ние сме много ощетявани. Съдиите също бъркат. Дали е имало ръка или не ще се види на записа.

– Александър Манолов се завърна след лечение на контузия. Как видяхте неговата игра, вкара и гол от дузпа, която сам изработи?
– Той вкара гол от дузпа, но първо той не трябваше да я бие дузпата. Пое инициатива на собствена глава, хубавото е, че я вкара. Другото нещо е, че малко по-плахо игра. 5-6 минути след като влезе го заболя крака и изкара с болежки до края. Така, че най-вероятно той ще почива до края на полусезона. Радостно е, че показаха мъжко поведение. Не само той, а и Жюлиен Бенков, който през целият мач го болеше глезена след удара през първото полувреме, Борислав Желязков игра с превързано рамо през второто полувреме, след като през първото полувреме го навехна. Това, което видях са мъжки постъпки и се надявам с по-добра игра да имаме повече победи.

– След като отстранихте един от фаворитите в тази възраст до къде стигат амбициите ви в турнира?
– Фаворитите са няколко. Така или иначе „Ботев“ (Пловдив), „Левски“, „Черно море“ са отбори с които сме равностойни и в един такъв мач, ако играем с такъв хъс имаме големи шансове. Надявам се да стигнем до финал, но какво ще се получи… Ще видим на 19 ноември жребия какво ще ни отреди.