Децата на „Берое“, родени през 2002 година заеха второ място на турнира „Банско Гардения къп“. Възпитаниците на Атанас Рибарски бяха най-добрия отбор в надпреварата, но липсата на шанс и пропуските във финалната среща ги лишиха от триумф. Във финалният мач старозагорци завършиха 1:1 в редовното време с домакините от „Банско“, но отстъпиха след изпълнение на дузпи. Явор Рашев бе избран за най-добър вратар на турнира.

В турнира взеха участие 6 отбора, разделени в две групи по три състава. В група I бяха съставите на „Банско“, „Пирин“ (Благоевград) и „Места“ (Хаджидимово), а в група II – „Берое“, „Перун“ (Кресна) и „Неврокоп“ (Гоце Делчев). Всички срещи бяха с продължителност от 2 полувремена по 25 минути и се играха на градския стадион в Банско.

В петък „Берое“ и „Пирин“ играха срещу помежду си извън класирането. Старозагорци спечелиха с 2:0. Точни за победителите бяха Иво Михайлов и Христо Петров.

В събота от 10 часа „Берое“ разгроми „Перун“ с 8:0. Головете реализираха Пламен Стоянов – 2, Виктор Ангелов, Христо Петров, Иван Стойчев, Пресиян Пенчев, Мартин Капасъзов и Арсени Михайлов.

Отново в събота, но от 15 часа беройци спечелиха срещу „Неврокоп“ (Гоце Делчев) с 1:0 с попадение на Христо Петров. „Зелените“ имаха пълно превъзходство, изпуснаха дузпа и гредата на веднъж спаси съперника от второ попадение.

Днес се изиграха финалните срещи в надпреварата. От 10 часа „Места“ (Хаджидимово) победи „Перун“ (Кресна) с 5:1 в спор за 5-6 място. От 11 часа „Пирин“ и „Неврокоп“ завършиха 2:2 в редовното време, като при дузпите частната школа от Гоце Делчев надделя.

Във финалната среща един срещу друг се изправиха домакините от „Банско“ и „Берое“. Старозагорци взеха инициативата още от първия съдийски сигнал и в 9-ата минута откриха резултата. Децата, водени от Атанас Рибарски организираха хубава атака по дясното крило, последва двойно подаване след което топката попадна на фланга в краката на Христо Петров. Той пусна към Иван Стойчев, който с премерен удар откри резултата.

Домакините стигнаха до равенството след изпълнение на пряк свободен удар, след което се заформи меле в наказателното поле и отблизо футболист на „Банско“ се разписа за 1:1.

До края беройци имаха няколко добри възможности за гол, но ги пропуснаха.

Така спора за титлата бе решен след изпълнение на дузпи, където по-точни се оказаха домакините. Виктор Ангелов и Иво Михайлов пропуснаха от бялата точка, а Христо Петров и Станимир Тодоров бяха точни за „Берое“.

След финала се състоя церемонията по награждаването. „Берое“ получи купа за второ място, а Явор Рашев спечели индивидуална награда за най-добър вратар.

През юни 2014 година отново в Банско ще се състои голям турнир за деца родени през 2002 година. Идеята на организаторите е да съберат 16 отбора от водещите школи в България, Сърбия и Гърция. Детско-юношеската школа на „Берое“ получи покана за участие.