Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев бе доволен от победата над „Левски“ и изрази това свое задоволство на традиционната пресконференция след мач. Той похвали и футболистите, които влязоха като резерва, а и целия отбор за огромното желание и себераздаване в мача, който според Хубчев е бил повече борба, отколкото футболни достойнства. Вижте какво още каза той.

 

„За разлика от предишния ни мач с „Локомотив“ (Пловдив) тук тази победа имаше малко по-други страни. Чисто футболните неща като че ли отстъпиха място на голямата борба. За мен обаче тази победа е по-ценна. Нееднократно и миналия сезон и сега сме показвали, че разчитаме изцяло на тази борба и на отборния дух. Точно срещу „Левски“ го показахме в най-добра светлина според мен. Макар и да нямаше чак толкова много хубави достойнства.“ – коментира мача Хубчев.

„Голът на Мартинс бе отменен заради фаул. Достатъчно добре ме познавате и излишно е да ме питате за съдиите“ – допълни той.

„Не сме имали толкова много положения за убедителна победа. Да говорим при това развитие на мача за убедителна победа срещу „Левски“ е несериозно. За мен тази победа така постигната е по-сладка.“ – обясни още наставникът на „Берое“.

„Преди малко ваши колеги ме попитаха, че от не знам колко време „Берое“ не е постигал победа над „Левски“. Това са три точки. За 21 години без победа няма да ни дадат 20 точки. В тази насока мачът е точно толкова важен, колкото и предишния и колкото загубените 3 точки в Гоце Делчев. Дай Боже да няма контузия. До колкото знам само тази рана на главата на Пламен Крумов е. Надявам се да не му създава притеснения за следващите мачове. Следващия мач е важен.“ – каза треньорът, постигнал спечелване на Купата и Суперкупата на страната с „Берое“.

„Смяната на Здравко Илиев беше принудителна, но не е сериозно от това, което ми каза доктора“ – каза още Хубчев.

„Мисля, че и вие видяхте, че предния мач Мартин Райнов след като доста време не игра влезе с огромно желание. Днес и тримата влязоха с огромно желание. На Игнат Дишлиев не му е дебют, но е един от малкото мачове в които играе. Това момче не загуби единоборство. За това го пуснахме. На това разчитаме. Познавам момчетата вече доста добре и вече започват да вярват, че само така – като отбор – могат да бъдат някакъв фактор, ако въобще сме такъв в българския футбол. Трудно ще разчитаме на индивидуални играчи да ни решават мачовете и да вкарват голове. Ние разчитаме на всички. Аз видях огромно желание и в тримата, които влязоха“ – обясни специалистът за влезлите като резерви играчи.

За шансовете на „Берое“ в края на мача Хубчев каза: „То винаги е така. Когато отборът се хвърля напред само с дълги топки да изравнява, рискът от такива контраатаки е много голям, така че ние получихме нашите шансове. Мисля, че можеше и по-добре да се представим в тях. Но не сме още такъв голям отбор и такива рутинирани състезатели, че да използваме тези моменти.“