Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция след мач. Той сподели впечатленията си от мача с „Локомотив“, говори за предстоящата среща с „Левски“ и хвърли малко яснота около селекцията и слуховете за трансфери на играчи на „Берое“. Вижте какво сподели той.

 

„Мисля, че съвсем заслужено спечелихме този мач категорично. Започнахме двубоя много концентрирани, бяхме много съсредоточени и като цяло повече желаехме тази победа. На всичкото отгоре мисля, че показахме и добър футбол.“ – обобщи мача Хубчев.

„С ЦСКА беше повече битката. Ако трябва да бъдем честни там нямахме много голови положения. От пръстите ще си изсмучем едно-две. Всички други мачове смея да кажа, че имаме много голови положения. Аз не приемам някои мнения на специалиситите, че сме много защитни и само рушим. Точно обратно смятам аз.“ – допълни той.

„Какво значи отбора се вдига? И предния път ви казах, че доктора има голяма премия ако се съберем всички и тренираме всички. Чувам тук оплаквания за много отсъстващи. Какво да кажем ние? Но по-добре ние тези неща да ги коментираме.“ – сподели треньорът.

„Няма значение дали има мач за Купата или не. „Левски“ е голям дразнител за нас. Да ви кажа честно за нас по-важно е да останем тук и да възстановим един час отбора и след това през седмицата да тренираме добре. Ако може някой от болните да се възстанови ще бъде добре.“ – коментира специалистът по повод предстоящия мач с „Левски“.

На коментар на журналист относно това, че Елио Мартинс е напуснал терена при смяната без да поздрави никой от щаба, а се е насочил направо към съблекалнята Хубчев отвърна: „Попитайте го ако е сърдит да каже на кого. Няма такива неща. Това са прекалено дребни неща, може на вас да са ви интересни, но ние отдавна спряхме да им обръщаме внимание. Не държим на това да дойдем ние и да се поздравяме или целуваме. Важно е че той свърши това, което трябваше да свърши.“

„Николай Чипев тренира с нас. Има достатъчно време за това момче. Добро впечатление ни оставя. Мисля, че ако ние решим ще има споразумение. Той е от футболистите, които точно ние търсим – не финансовите претенции да са водеща страна, а точно обратното – другото. За него специално имаме много време, тъй като той няма право да играе. Ще решим съвсем спокойно.“ – каза още треньорът на „Берое“.

Той отказа да коментира спекулациите в пресата относно трансфери на Давид Каядо и Венцислав Христов: „Моля ви да не коментираме тези неща. До момента всичко са пълни слухове. Ако има нещо ще кажем. Нямам думи да отговоря на тези слухове. Аз лично много се ядосвам на тези неща. Не знам кой ги прави тези неща – може би с цел реклама. Това за мен влияе. Аз искам отбора така както почна първото полувреме – концентрирано. На тренировка и на мач. И да са здрави. От три месеца ние не можем да съберем групата здрава. Това искаме ние. За слуховете… няма начин, аз не се заблуждавам, че ако ние продължаваме да играем така след успехите, които постигнахме и дай Боже да надграждаме, че ще успеем да задържим тези момчета. Разбира се. Аз лично ще се радвам да отидат в по-големи отбори и там да са щастливи. Ако искат да играят при нас са добре дошли и нека останат тук. Това са слухове, които в момента само ги разконцентрират да мислят за други неща. Разбира се е блазнещо да прочетеш в даден вестник или в електронната преса, че те искат да един милион. И аз ще се замисля. Аз лично много се ядосвам от тези неща. За съжаление без тях в бизнеса и професията, която правим не можем.

„На много хора им изтича договора – не само на Каядо. Не концентрирайте само за него. Каядо трябва всеки мач да излиза така, за да остане в „Берое“. Иначе договора му изтича и си заминава.“ – допълни бившият бранител.

Относно шансовете на „Берое“ за първата седмица треньорът каза: „Не искам да отговарям на този въпрос на официална пресконференция. Дано не ви обидя, но ще си позволя да не отговарям на този въпрос. Ние шансовете си ги знаем в съблекалнята. Аз искам отбора да играе така всеки мач. Другите неща… Не ми се говори за тези неща точно на официална пресконференция.“