Съставът на „Берое“ гостува утре, 31-и октомври на ЦСКА в мач от XV кръг на „А“ група. Срещата ще се играе на стадион „България армия“ от 18 часа, а неин главен арбитър е Радан Мирянов от Варна.

Ден преди двубоя по традиция потърсихме мнение от треньорския щаб на „зелено-белите“ относно предстоящата среща. Този път наш събеседник бе помощник-треньорът Левон Апкарян. „Момчетата са показвали много пъти, че могат да победят всеки един отбор в “А” група и точно за това отиваме в София. Запознали сме отбора с начина на игра на ЦСКА. Ще разчитаме най-вече на нашите силни страни.“ – сподели той.

Амир Саюд, Владимир Зафиров, Георги Костадинов и Костадин Стоянов все още се възстановяват от контузии и няма да попаднат в сметките на Петър Хубчев за утрешния двубой.

В миналия кръг на родния шампионат „Берое“ се наложи като домакин над „Славия“ с 2:1, а ЦСКА допусна поражение с 1:0 от тима на „Локомотив“ в Пловдив. След тези срещи възпитаниците на Петър Хубчев запазиха деветото си място в подреждането с актив от 19 точки. „Армейците“ са четвърти с 26.

Главен арбитър на срещата е Радан Мирянов с помощници Диян Вълков и Александър Атанасов, и тримата от Варна. Допълнителни асистент-съдии са софиянците Ангел Ангелов и Ангел Баялцалиев, а четвърти арбитър е Николай Ангелов от Самоков. Дежурен делегат на двубоя е Юри Стоименов от Кюстендил, а оценка на съдийството ще постави софияенцът Павел Павлов.

Отборите на „Берое“ и ЦСКА са се изправяли 92 пъти един срещу друг на ниво „А“ група. В срещите досега „зелено-белите“ имат 63 поражения и 9 победи. Двубоите, завършили без победител, са 20. Головата разлика е 222:78, в полза на „червените“. Интересен факт е, че „Берое“ няма победа в историята си като гост на ЦСКА.