Децата на „Берое“, родени през 2000 година отпаднаха на 1/8-финалите в турнира за Купата на БФС след поражение с 2:1 при гостуването си на „Ботев 2002“ (Пловдив). Срещата се игра в с. Катуница.

Домакините от „Ботев“ откриха резултата в 5-ата минута, когато футболист на домакините бе изведен с 40 метров пас между крайния и централния защитник на старозагорци и останал очи в очи с вратаря откри резултата.

Възпитаниците на Сидер Димитров реагира бързо и осем минути по-късно изравниха резултата. Марчо Костадинов бе изведен в добра позиция, пребори се с двама бранители и пусна към Божидар Димитров, който с удар в обратния ъгъл се разписа за 1:1.

През първата част „зелените“ имаха 3-4 ситуации, но липсата на последният пас попречи за нещо повече.

И през втората част играта се води предимно в централната част на терена, като липсваха чистите ситуации и пред двете врати. Гостите от Стара Загора имаха 2-3 влизания в наказателното поле, но до гол не се стигна.

Три минути преди изтичането на редовното време „Ботев 2002“ получи право на изпълнение на фаул близост до тъчлинията на 30 метра от вратата. Топката бе центрирана в наказателното поле, където стражът на старозагорци не се намеси добре и кълбото влезе във вратата за 2:1.

Съставът на „Берое“ 2000: Ростислав Златков, Димитър Колев, Пламен Иванов, Валентин Иванов, Стилиян Тенев, Мони Димитров (46′ – Стоян Иванов), Калоян Петров, Божидар Димитров, Атанас Георгиев (51′ – Мирослав Едрев), Мануел Иванов (56′ – Златомир Матев), Марчо Костадинов; старши-треньор: Сидер Димитров