Давид Каядо отбеляза и двата гола в срещата със „Славия“ и излезе начело в голмайсторската листа на „Берое“. След мача той бе любезен да говори за beroe.tv относно впечатленията си от двубоя. Вижте какво сподели крилото.

 

– Давид, твоето мнение за мача?
– Направихме добър мач днес. Беше важно първи да отбележим и го направихме първото полувреме. Не искахме да получим изравняване, но се случи. Мисля, че заслужавахме да спечелим и е хубаво, че го направихме.

– Каква бе според теб причината за получаването на нелепо попадение в края на първото полувреме?
– Това е футбола. Голове падат. Не искаме да ги получаваме, но се случи. Второто полувреме стояхме по-добре и можеше да вкараме и трето и четвърто попадение. Бяхме отбора, който искаше повече да спечели този мач и това е важното.

– Какви са очакванията ти за следващия мач с ЦСКА?
– Миналата седмица след мача с „Черноморец“ казах, че мача със „Славия“ ще е много важен за нас. След като спечелихме, отиваме в София също да победим, но и с повече самочувствие. Знаем, че имаме добър тим, но ни трябват и няколко победи, защото това е психологически добре. Отиваме в София за трите точки, никога не играем за равен или загуба.

– „Берое“ никога не е печелил в София срещу ЦСКА. Може ли това да се промени?
– Разбира се, че може. Това е историята. Но всеки мач има 90 минути. Сега „Берое“ е силен отбор, ЦСКА е в добра серия, но отиваме да спечелим.

– Каква е причината за месеца без победа в Стара Загора?
– Трудно е да отговоря на този въпрос. Играем мач за мач. Нямаме цел да станем шампион на България, ние сме „Берое“, не сме „Лудогорец“ и не можем да печелим всеки мач, въпреки че излизаме за победа във всеки. Играем колкото са възможностите ни.

– В последните мачове получавате доста леки голове. Как ще коментираш това?
– Както казах и преди – когато вкараш гол е хубаво, но е нормално и да грешиш и да получаваш попадения. Грешки се правят и в нападение и защита. Винаги гледаме под лупа грешките в отбрана, но голът на противника започва от нашата зона – нападението. Понякога трябва да отнемеш топката още там, за да спестиш фаул от който може да ти вкарат. Когато имаме грешка тя е на целия отбор, а когато вкараме гол трябва да е съшото – започва с вратаря и минава през целия тим.

Използвани са въпроси и на gong.bg