Националът Венцислав Христов остана на резервната скамейка за днешния мач с „Черноморец“, но влезе през втората част. Въпреки, че не успя да отбележи, той създаде няколко голови опасности. След срещата той говори пред beroe.tv. Вижте какво сподели Христов.

 

– Венци, твоето мнение за мача и къде бе повратната точка в срещата?
– Мисля, че разделихме по едно полувреме. През първото полувреме те имаха малко по-чисти положения, макар че ние владеехме инициативата, докато през второто полувреме изпуснахме да победим.

– Като че ли повечето положения бяха за вас в този мач…
– Бяха, но не съумяхме да ги отбележим. Надяваме се следващите мачове да се реабилитираме.

– Ще се реванширате ли срещу „Славия“ в петък с повече голове?
– Надявам се да победим. Дали ще е с повече голове не знам. С един гол да победим пак са три точки.

– Тези пропуснати възможности от „Берое“ срещу отбори в по-долната част на таблицата могат ли да се окажат фатални за класирането в първата седмица?
– Разбира се, че може. В такива мачове трябва да се побеждава. Не може да играем силно само срещу силните. Трябва обаче да кажем, че „Черноморец“ е добър отбор. С оглед на развитието на първенството и техните резултати бяхме длъжни да ги победим. Ще наваксаме някъде другаде.

– Предстои поредица от трудни мачове – „Славия“, ЦСКА, „Локо“ Пд, „Левски“. Как трябва да подходи отбора в тях?
– Треньорът ще каже как трябва да подходи отбора, а ние ще се опитаме да го направим.

– Изигра два мача с националния отбор срещу „Армения“ и „Чехия“. Какво не достигна на националния за класиране на световното първенство?
– Не съм аз човека, който трябва да каже какво не е достигнало на националния отбор да се класира на световно. Важното е че поне достигнахме до тези две срещи, след които отборът можеше да отиде на бараж за световно. Това е най-важното, защото явно отборът върви нагоре.

Използвани са въпроси и на други медии.