Юношата на „Берое“ Калоян Динев получи повиквателна за националния отбор до 16 години, по повод двете проверки със сборен отбор на областта Вестфалия (Германия). Трикольорите се събират на лагер във вторник в столицата. Срещите са на 24 и 27 октомври в София.

Преди дни възпитаникът на Владислав Януш и Господин Мирчев дебютира с националната фланелка при поражението с 2:5 от областта Долна Саксония (Германия), а два дни по-късно игра и при равенството 2:2 със същия тим. В първия двубой юношата на старозагорци се появи в игра в 54-ата минута и първоначално се подвизава в средата на терена, а в последните двадесет минути бе върнат в отбрана. Във втората контрола Динев се появи в игра минута преди изтичането на редовните 80 минути.

Калоян Динев е роден на 25 май 1998 година в Нова Загора. Висок е 174 см и тежи 64 кг. Играе като опорен полузащитник и централен защитник. През този сезон Динев се състезава в Елитната група до 17 години, под ръководството на Господин Мирчев и в областното първенство под ръководството на Владислав Януш.

снимка: sportmedia.tv