Отборите на „Видима-Раковски“ и „Берое“ се изправят помежду си утре, 10-и октомври, от 15:00 часа в среща реванш от 1/16 финали на Купата на България. Срещата ще бъде играна на стадион „Трейс Арена“ в кв. Кольо Ганчев, любезно предоставен от президента на ФК „Верея“ Галин Михайлов. Главен арбитър на двубоя е Радослав Станев от Варна.

Символичен домакин е отборът на „Видима-Раковски“ и поради тази причина абонаментните карти за домакинските мачове на „зелено-белите“ НЯМА да важат. Билетите за срещата ще бъдат на цена 5 лв.

Първият двубой, игран на 18-и септември на стадиона под Аязмото, завърши с категоричен успех за „старозагорци“ с 3:0 след попаденията на Давид Каядо, Борислав Стойчев и Атанас Зехиров в съответно 1-та, 42-ата и 50-ата минути.

Срещата съвпада с програмата на мъжкия и младежкия национален отбор и заради това Петър Хубчев няма да разчита на Венцислав Христов, Мартин Райнов и Иван Горанов. Амир Саюд все още се възстановява от контузия и няма да вземе участие в утрешния двубой.

Наставникът включи в групата девет юноши. Това са Михаил Михайлов (роден 1997 г.), Пламен Тенев (1995), Николай Добрев (1995), Жюлиен Бенков (1996), Венцислав Иванов (1995), Борислав Желязков (1996), Александър Манолов (1996), Ангел Костов (1995) и Михаел Лалев (1997).

Тимът на “Видима-Раковски” стигна до тази фаза на турнира, след като победи представителя от област Варна „Манастирище 2000“ с 0:1 след попадение на Аян Ирфан.

Варненецът Радослав Станев е главен арбитър на срещата, а в съдийството ще бъде подпомаган от Цанко Симеонов от Разград и Мартин Ангелов от София. Четвърти арбитър на двубоя е пловдивчанинът Атанас Костадинов.

Двата отбора ще се изправят помежду си за десети път на ниво професионален футбол. Досега „зелено-белите“ са записали 6 победи и 2 поражения, а веднъж мач между двата отбора е завършвал без победител. 13:7 е головата разлика в полза на „старозагорци“.