Нападателят на „Берое“ Венцислав Христов спечели наградата за гол на XI кръг на „А“ футболна група в организираната от News7 надпревара за най-красиво попадение. Десетката на „заралии“ получи одобрението на 383 привърженици на българския футбол и завърши като едноличен първенец в класацията.

25-годишният таран вкара попадението първенец в 28-ата минута на двубоя срещу „Литекс“, загубен от възпитаниците на Петър Хубчев с 2:3. Христов получи извеждащ пас по въздух от Евандро Ронкато и преодолявайки централния защитник на „ловчанлии“ Николай Бодуров и стража на „оранжевите“ Михаил Александров вкара кълбото от малък ъгъл за 1:1.

383 от 407 вота в анкетата на News7 бяха за голмайстора на „старозагорци“. Второ място зае попадението на Ларсен Туре от „Левски“, а трето бе това на Симеон Славчев от „Литекс“. Едва 2 гласа събра голът на Гаел от „Локомотив“ (София), а Петър Златинов остана на дъното на класирането без получен глас.

За най-добър футболист на кръга според медиите бе избран Симеон Славчев с 62 гласа.

След изминалия XII кръг на „А“ футболна група „заралии“ имат нов представител в традиционната анкета на News7. Попадението от далечна дистанция на Давид Каядо в двубоя срещу „Любимец“ намери място сред най-добрите пет на XII кръг на шампионата.

Можете да окажете своята подкрепа за Давид Каядо, като гласувате тук.