Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след края на двубоя с „Любимец“. Ето какво каза той.

 

„Бих разделил мача на две – първо и второ полувреме. Едно много дисциплинирано и много добре изиграно от нас първо полувреме и не до там второ.“ – каза Хубчев.

Той обясни, че не се е притеснявал, че отборите се познават прекалено добре с оглед на контролите, които играха: „В тези контроли, които изиграхме, ако се върнете и видите съставите – те нямаха нищо общо с този мач.“

„Това е още едно потвърждение, че във футбола се бориш до последния съдийски сигнал и не подценяваш нито една ситуация. Истината е че нямаше много логика в този гол, но понякога и дори доста често се случва да победи отбор, който играе по-слабо. Не може да разчитаме и да чакаме само на това, че играем добре или че сме добър отбор – трябва да се бориш до край. Ние вече загубихме доста точки така.“ – коментира той по повод на получения гол в края.

„Нормално е в спорта и футбола да има приливи и отливи. Дано приливите са повече от отливите.“ – сподели още треньорът спечелил Купа и Суперкупа с „Берое“.

„Най-важното за мен е че Елио Мартинс, колкото и тежко да му беше, изигра и издържа целия мач. Сега очакваме Амир Саюд и Костадин Стоянов да влязат колкото се може по-бързо. Дай Боже да е след паузата. Вчера Веселин Пенев получи един удар на тренировката, неприятен и болезнен – това е причината.“ – обясни треньорът.

„Засега не планираме контрола, само мача за Купата“ – завърши той.