Трима треньори от школата на „Берое“ ще преминат допълнителна квалификация в Швейцария. Иван Гаджев, Владислав Януш и Атанас Рибарски ще бъдат от 1 до 6 октомври тази година в Тенеро в кантона Локарно. Там те ще преминат обучение в една от четирите футболни академии на швейцарския футболен съюз.

Националният спортен център за юноши Тенеро е база за обучение и квалификация на ученици, студенти, футболисти и треньори от цял свят.

Базата се използва и за подготовка на футболни клубове в предсезонните им подготовки. През 2008 г. по време на европейското Тенеро е базата на националния отбор по футбол на Германия. Базата разполага с 7 футболни игрища с естествена трева, 3 изкуствени игрища (2 от тях сертифицирани с две звезди от FIFA), 6 терена с по-малък размер, две покрити футболни игрища, една от които за плажен футбол.

Базата е домакин и на Credit Suisse Football Academy. В рамките на тази академия млади и талантливи футболисти от Швейцария получават нужното обучение и подкрепа по пътя им към професионални футболисти. Освен за чисто спортното обучение базата предлага и нужното за една истинска академия училище където децата получават знания за покриване на основното и средното си образование.

По време на занятията от 1 до 6 октомври тримата треньори от школата на „Берое“ ще се запознаят с философията на футболното обучение в Швейцария, ще научат повече за методите на работа с подрастващи футболисти, и практически съвети за тренирането на таланти във всички възрасти.