Преди двубоя от Х кръг на „А“ група между съставите на „Пирин“ (Гоце Делчев) и „Берое“ пред камерата на beroe.tv застана Пламен Липенски. Вижте какви са очакванията на треньорското ръководство за двубоят утре (25 септември) от 17 ч.:

 

– Г-н Липенски, каква е важността на двубоя?
– Специално този мач е важен, както всички досега, а и тези, които предстоят. Нашето внимание е насочено единствено към трите точки и победата.

– Какъв двубой очаквате, предвид факта, че съперникът има само една спечелена точка до момента?
– Ние познаваме добре противника. Аз мисля, че тази една точка, която в момента имат не е реална. Това нас не ни интересува. важното е да не подценим противника, защото знаем какво става тогава. В процеса на самия мач е трудно да се обърне. затова не трябва да има никакво подценяване в нашите редици.

– Знаем какво е състоянието на терена в Гоце Делчев, в сравнение с това на стадион „Берое“. Според вас, това може ли да попречи на „Берое“ да покажа своята игра, която знаем е технична и бърза?
– Ние се опасяваме точно от това, защото теренът е същия, както с „Локомотив“ (София). Видяхме там какво стана. Единствената причина, като не се оправдавам с терена, че не можахме да вземем трите точки, но нашият отбор играе футбол и точно от терена се опасяваме. Но ние трябва да мислим, трябва да се приспособим, защото теренът е еднакъв и за двата отбора. Трябва да се настроим по-бързо и по-добре от противника, за да можем да постигнем нашата цел.

– Какво е кондиционното състояние на играчите, предвид фактът, че мачът идва само три дни след двубоя с „Ботев“?
– Ние сме свикнали и това не ни притеснява дори през 2-3 дни да играем. И миналата година го доказахме. Даже ставаме по-добри. В такъв случай трябва да обърнем по-голямо внимание на възстановяването, отколкото на натоварването. Ние имаме богат опит в това и не вярвам да изиграе роля в предстоящия мач.