Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев се яви на задължителната след мач пресконференция след двубоя с „Ботев“ (Пловдив). След срещата той сподели впечатленията си от мача. Ето какво каза треньорът.

„Мисля, че спечелихме с по-голямо желание, много по-голямо желание и по-добро представяне като отбор. Ние бяхме по-добрия отбор. В Ботев има много силни индивидуални футболисти. Почти всеки път го казвам – ние разчитаме само и единствено на отбора. Днес се получи. За мен, аз го казах преди малко в съблекалнята, това е една от най-добрите победи на „Берое“ от както аз съм тук.“ – обобщи мача Хубчев.

„Кажете ми един мач, или поне няколко когато отборът не е играл мотивиран? Може би „Славия“ първия мач, може би с „Левски“ с 10 човека, може би с 8 човека срещу „Нефтохимик“? Кажете кой мач не ви харесва и да го коментираме? Да, резултатите не винаги са хубави, но това все пак е игра. Мен ме интересува момчетата колкото могат да се раздадат докрай.“ – каза още той.

Запитан как оценява постъпката на Венцислав Христов да пробва сам завършек в края на мача, вместо да подаде на Георги Андонов Хубчев отговори: „Вие чухте ли ме какво казах преди малко? Аз разчитам единствено и само на отбора. Не ме интересуват отделни звезди, големи звезди… Ние нямаме такива. Ей такава ми стана главата да слушам как големи отбори не се правят със селекция за 0 лв. Аз съм тук в трети трансферен прозорец и ние правим селекция за 0. Да сте чули ние да се оплакваме през седмицата, че ни липсват двама, трима, четирима или петима основни футболисти. Не сте го чули, няма и да го чуете от нас. Ние разчитаме само и единствено на отбора. Без значение кой завършва и кой не завършва.“

В края той говори и за контузените играчи. „Това е голямата ми болка. Правим много малко. Трябва да подобрим много неща. Ако визирате Елио Мартинс и Амир Саюд аз няма да рискувам докато не ми кажат докторите, че са напълно здрави. Съжалявам много за това нещо. Аз няма да тръгна да се оплаквам – имаме 22-ма полеви футболисти, все 11 ще съберем, за да излязат да играят.“ – сподели наставникът.