Преди шампионатния двубой в неделя срещу състава на „Ботев“ (Пловдив) традиционен събеседник на beroe.tv бе старши треньорът на „старозагорци“ Петър Хубчев. Пред клубната телевизия той сподели както своите очаквания от „Битката за Тракия“, така и всичко най-актуално около тима.

 

– Г-н Хубчев, предстои двубой с „Ботев“ (Пловдив), които са в челото на класирането, а „Берое“ са домакини от своя страна. Според Вас има ли фаворит в такъв двубой?
– Знам за по-особения заряд на този двубой за феновете, но за нас всеки един мач е изключително важен. Най-важното е, че ще подходим сериозно към тази среща. За мен няма фаворит в мача. По принцип „Ботев“ и още няколко отбора са фаворити за шампион през този сезон. Това, което ще ме интересува, е да играем без страх срещу този отбор.

– Какъв двубой очаквате?
– Откакто съм тук всяка една среща е интересна и разбира се очаквам победа за нас.

– Малко време измина след мача за Купата на България, но отборът вече навлиза в цикъла „сряда-събота“. Какво е настроението в отбора и това по време на тренировките?
– Тренировките и настроението са на ниво, което искам да виждам. Притеснителното е времето, през което отсъстват контузените футболисти. При няколко човека вече доста дълго време не могат да бъдат възстановени от контузии, а те са важни за нас. Нашият тим е съставен от играчи, които се опитват по всякакъв начин да дадат всичко от себе си в името на отбора и отсъствието на един или друг играе голяма роля.

– Споменахте вече контузените футболисти. Какво е състоянието на Венцислав Христов, който напусна терена принудително по време на срещата в сряда?
– Докторът на отбора е най-компетентен да отговори на тези въпроси. Контузията на Венци не е притеснителна. Лично се притеснявам повече за контузиите на Елио Мартинс, Амир Саюд и Костадин Стоянов, чиято травма продължава вече дълго време.