Старши-треньорът на „Берое“ определи победата над „Видима-Раковски“ като заслужена на традиционната пресконференция след срещата. Ето какво още сподели той.

 

„Заслужена победа според мен. С оглед на създадените ситуации това беше и най-малкото, което можеше да измъкнем от този мач. В такива мачове трябва да сме внимателни да не получим някой гол от контра. Мисля, че се справихме добре.“ – обобщи мача Хубчев.

„Поне една седмица трябва да почивка Георги Костадинов. Амир Саюд няма да е готов. Според мен ще бъде не малко, а доста рисковано ако кажем, че за „Ботев“ ще бъде готов. Това, което знам е че няма болка и трябва да тренира с отбора. Ще видим колко време ще издържи.“ – каза още той.

„Смяната на Венцислав Христов беше принудителна. Надявам се да е готов за мача с „Ботев“.“ – обясни треньорът.

„Вие ми задавате така въпроса, че едва ли не трябва да се съглася с вашето мнение. Аз съм на друго мнение. Имаше доста грешки. Като цяло отбора изигра мача сериозно. Доста сериозно. При нас тази дума подценяване на противник въобще не се споменава. Който и да е той. Момчетата заслужават уважение, тъй като каквото могат показват тук. Но аз имам други очаквания от няколко човека. Няма да споменавам имена аз. Единственото оправдание и трябва да проявим малко повече търпение към такива момчета, които по-малко са играли, които са и по-млади. Това е разбираемо.“ – обобщи специалистът.

„Аз имах възможност няколко пъти да кажа собствено мнение за формата на Купата. Не бягам от това и не се крия. За мен това е най-неудачния формат на този турнир. По прицнип тези турнири имат малко по-друг гормат от мачовете за първенството. В много страни това е шанса за по-малки отбори да се докажат. Знам, специално в Германия, че много точно такива отбори се молят и се радват в първия кръг за Купата противник да им е един от големите отбори. Това е малък празник там и дава все пак други шансове. Това за мен тук е най-неудачния формат на Купата, но не сме ние хората, които решават.“ – каза четвъртия в света от САЩ’94.

„Аз съм съгласен с вас. Предполагам, че след като ми задавате този въпрос познавате добре нашия отбор. Затова Ви моля да ми кажете ако бяхме оставили Венцислав Христов да почива кой трябваше да играе на неговото място? Или пък ако почиваха двама-трима-четиримата защитници – кой да играе. Другото, което се опитвам аз и е мой принцип, макар и да виждам, че възможностите и нивото не е такова, което на мен ми се иска – ние да сме подготвени да играем сряда-неделя и то в продължение на доста време. Мисля, че миналата година го показахме. Мисля, че в началото на първенството също го показахме. Единственото ми притеснение е че на база на този тежък сезон миналата година ние направихме една подготовка, може би 80-90% от това, което аз имам като разбиране. Въпреки това трябва да сме готови да играем дълго време така без да даваме почивка на този или онзи. Георги Андонов има някакъв проблем и затова не игра, Пламен Крумов – също. Иначе те също трябваше да участват. За Амир Саюд и Георги Костадинов ме питахте вече. Няма защо да се пазим и да почиваме.“ – обясни треньорът, донесъл Купа и Суперкупа на България на „Берое“.

„Аз не мога да разбера въпроса. Какво значи чиновнически да играе отбора? С досада? Мисля, че това е несериозно. Извинявайте, но такива въпроси са несериозни. Това, което съм готов да споря с всеки от вас е това, което променихме и няма да допуснем – да не се раздаваме във всеки мач. Въпрос на възможности е всеки да се раздава максимално във всеки мач. Това, което ме питате е търсене на някакви евтини сензации.“ – каза още Хубчев.

„Преди 2 или 3 седмици ми се наложи да отговарям пред доста хора на същия въпрос за мача с „Нефтохимик“, който също имал по-особен заряд за някои хора и нашите фенове. Казвам, без да се притеснявам, като треньор на „Берое“, че за мен всеки мач има по-особен заряд. Дори и този днес. Аз няма да чакам мача с „Нефтохимик“ или този с „Ботев“, за да доказваме колко сме големи. За мен по-особен заряд има всеки мач, в който сядам на пейката. Не виждам защо трябва да се концентрираме върху даден мач. Ако бием „Ботев“ ще вземем три точки. Ако бием в Гоце Делчев – също три точки. Стремя се това да го вкарам и в поведението и главите на футболистите. Явно след като вие сте забелязали, че има някакво чиновническо поведение, не съм успял напълно. За мен обаче няма разлика във всеки един мач. Аз го казвам и без грам шега и без грам ирония. Това е самата истина за мен.“ – завърши треньорът на „Берое“.