На 21-ри септември в комплекс „Колодрума“ в Стара Загора ще се проведе благотворителен футболен турнир в подкрепа на несправедливо обвинените момчета от Сандански. Целта на мероприятието е чрез участието на отборите да се съберат пари за родителите на момчетата, на които трябват средства за адвокати.

Организатор на турнира е Rakia Power Beroe с подкрепата на НФК Берое и Сдружение „Вярност“.

От фенклуба не веднъж са изразявали позицията си по въпроса и още от самото начало са подкрепяли морално задържаните и са спомогнали разчуването за техния случай. Членския внос внесен от НФК в Сдружението на футболните привърженици беше пренасочен към момчетата.

На не един или два мача са вдигани транспаранти в тяхна подкрепа. Това са направили и фенклубове на други отбори в страната и чужбина. Сред най-известните примери са феновете на „Динамо“ (Киев, Украйна), които издигнаха голям транспарант в подкрепа на момчетата на 1/16-филанлния им мач в Лига Европа срещу френския „Бордо“.

Записването за турнира става до 20.09.2013, когато е и жребия. Таксата за участие на всеки играч е 5 лв. Отборите са от по 6 човека (5 полеви + вратар). За подробности: rakiapowerberoe@abv.bg.

Началото на турнира е в 9 часа на 21.09., а форматът ще се уточни съобразно отборите.