„Берое“ започна кампанията си по защита на Купата на България с категоричното 3:0 „Видима-Раковски“ в първи мач от 1/16-финалите на турнира. Още в 48-ата секунда на мача Давид Каядо откри головата сметка за домакините, Борислав Стойчев в 42-ата поднови, а след подновяването на играта Атанас Зехиров направи 3:0 в 50-ата минута. Гредите на вратата на „Видима“ и стражът Мирослав Григоров спасиха гостите от още по-изразителен изход на мача.

beroe-vidima_gol_caiado

Още в 48-ата секунда на мача резултата стана 1:0 в полза на „Берое“. При атака от ляво. Веселин Пенев подаде към Атанас Зехиров, който чукна за Иван Горанов, той напредна, центрира успоредно на гол линията и от близка дистанция Давид Каядо се разписа за 1:0.

В 6-ата минута Иван Горанов напредна от ляво, подаде към Веселин Пенев в ляво, той центрира от дълбочина, но Атанас Зехиров бе изпреварен от Мирослав Григоров във въздушния дуел и вратаря улови.

Първият удар за гостите дойде в 8-ата минута когато Анек Манолов стреля от 27 метра, но бе неточен.

В 13-ата минута Здравко Илиев проби добре от дясно в наказателното поле. Бекът стреля по земя от 10 метра, но във вратаря.

Минута по-късно при извеждащо подаване за Венцислав Христов в наказателното поле, Григоров излезе и изчисти в тъч.

В 21-ата минута Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар от 40 метра в ляво по атаката на „Берое“. Защитата на „Видима“ обаче се справи и изби.

beroe-vidima_radost1

Две минути по-късно Атанас Зехиров отправи плътен удар от 25 метра фронтално на вратата. Мирослав Григоров изби напред, но защитата не позволи на Иван Горанов да направи добавка.

Отново Горанов, в 29-ата минута се измъкна по левия фланг, справи се перфектно с десния бек на гостите и центрира остро по земя от малък ъгъл в наказателното поле, но вратарят Григоров улови.

beroe-vidima_goranov2

В 33-ата минута Давид Каядо центрира от корнер в дясно от вратата на „Видима“. Първо Борислав Стойчев засече прехвърлилата всички топка и я пусна за Иво Иванов, който я насочи, но ударът му от малък ъгъл и близка дистанция мина покрай вратата.

Пет минути по-късно Анек Манолов стреля от пряк свободен удар на 30 метра фронтално на вратата, но топката попадна право в ръцете на Благой Макенджиев.

В последвалата бърза контраатака от ляво на Давдид Каядо, португалецът пусна на дъгата пред наказателното поле за Евандро Ронкато. Бразилецът навлезе няколко метра и стреля от наказателното поле, топката обаче срещна страничната греда и излезе в корнер, тъй като и Мирослав Григоров я бе засякъл с върха на пръстите си.

beroe-vidima_radost2

В 42-ата минута резултата стана 2:0 в полза на „Берое“. След центриране от пряк свободен удар от 35 метра най-съобразителен бе Борислав Стойчев, който от близо се разписа.

Минута след това Иван Горанов се освободи добре от защитник и стреля с левия крак от 13-14 метра, но вратарят изби в корнер.

В последната минута на първата част първо гостите имаха своя шанс чрез Анек Манолов, който стреля от воле след центриране. След параболичният удар обаче кълбото попадна в ръцете на Благой Макенджиев.

В 45-ата минута Иван Горанов напредна от ляво и центрира в наказателното поле, но топката прехвърли Евандро Ронкато и защитата.

beroe-vidima_raynov

След почивката играта не се промени особено и „Берое“ продължи да е господар на терена. В 49-ата минута Давид Каядо центрира от пряк свободен удар в ляво по атаката на „Берое“, Иво Иванов засече, но топката мина над вратата.

beroe-vidima_zehirov

Още при следващата атака резултатът стана 3:0. Евандро Ронкато напредна от ляво, пусна в дясно за Каядо, който продължи още по-надясно за Иван Горанов. Той стреля, но вратарят отби. Топката обаче попадна в краката на Атанас Зехиров, който бе точен.

В 58-ата минута Здравко Илиев пусна добър тъч, който изведе Евандро Ронкато зад защитата. Вратарят обаче внимаваше, излезе напред и го пресрещна.

В 63-ата минута при атака от дясно, Давид Каядо пусна за Здравко Илиев, който центрира пред наказателното поле, от където засече Веселин Пенев. Топката обаче мина над вратата.

Две минути по-късно Преслав Петров стреля директно от пряк свободен удар от 30 метра фронтално на вратата. Топката попадна сигурно в ръцете на Благой Макенджиев.

Иван Горанов стреля в 67-ата минута от далечна дистанция, но топкаъа мина покрай целта.

beroe-vidima_goranov

В 69-ата минута Евандро Ронкато отправи плътен удар по земя от дъгата пред наказателното поле. Топката обаче мина в дясно от вратата пазена от Григоров.

Здравко Илиев отправи отличен удар от 26-27 метра фронтално на вратата две минути по-късно. Перфектно се намеси Мирослав Григоров обаче, който внимаваше и изби.

В 78-ата минута Здравко Илиев центрира от дясно в наказателното поле, където от точката за изпълнение на дузпа Евандро Ронкато засече добре, но топката срещна напречната греда.

В 83-ата минута Атанас Зехиров центрира от корнер към втората греда. Давид Каядо засече с глава, но Григоров се разпъна много добре и изби летящата под рамката му топка.

В 89-ата минута Здравко Илиев чукна за Давид Каядо в дясно по атаката на „Берое“. Той напредна отлично преследван от защитник в син екип и бе повален в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа.

В последната минута на втората част Елиаш подаде от дясно от границата на наказателното поле късо към Евандро Ронкато, който пробва удар от близка дистанция. Вратарят обаче изби.

Последва още една опасност за Мирослав Григоров. Веселин Пенев отне отлично в дясно, мина защитник и центрира по земя към малкия пеналт. Вратарят не успя да улови и изби напред, но Ронкато не бе пласиран по най-добрия наин и не успя да засече.

В двуминитното продължение Максим Стойков стреля от далеч, но топката мина над целта.

Реваншът е на 23 октомври от 16:00 часа в Севлиево. Следващият мач на „Берое“ пък е идната неделя от 21:00 часа срещу „Ботев“ (Пловдив) отново на стадиона под Аязмото.

„Берое“ (Стара Загора) – „Видима-Раковски“ (Севлиево) 3:0
голмайстори: 1:0 Давид Каядо 1′, 2:0 Борислав Стойчев 42′, 3:0 Атанас Зехиров 50′
„Берое“ (Стара Загора): 22. Благой Макенджиев – 2. Здравко Илиев, 5. Борислав Стойчев, 6. Иво Иванов (к), 28. Веселин Пенев – 27. Игор Джоман (69′ – 15. Георги Динков), 18. Атанас Зехиров – 88. Давид Каядо, 19. Мартин Райнов (65′ – 21. Елиаш), 92. Иван Горанов – 10. Венцислав Христов (32′ – 13. Евандро Ронкато); неизползвани резерви: 1. Михаил Михайлов, 14. Игнат Дишлиев, 3. Владимир Зафиров; старши-треньор: Петър Хубчев
„Видима-Раковски“ (Севлиево): 16. Мирослав Григоров, 18. Аян Хасан, 4. Иван Велев, 21. Преслав Петров, 32. Стефан Крачунов, 5. Георги Стойчев (46′ – 19. Петко Петков), 7. Христо Кирев, 8. Пламен Кожухаров (к – до 81′) (82′ – 9. Стефан Иванов), 24. Анек Манолов, 14. Максим Стойков (от 82′ – к), 11. Емил Гиев (67′ – 23. Владимир Красимиров); неизползвани резерви: 22. Христо Христов, 15. Красимир Цанков, 20. Велислав Денчев, 10. Димитър Панталеев; старши-треньор: Антон Велков
главен съдия: Радан Мирянов (Варна)
помощник-съдии: Диян Вълков (Варна), Димо Вълчев (Варна)
четвърти съдия: Радослав Станев (Варна)
дежурен делегат: Павел Панов (София)
стадион: „Берое“, Стара Загора