Преди предстоящата среща от 1/16 финалите за Купата на България срещу „Видима-Раковски“ събеседник на beroe.tv бе помощник-треньорът на „зелените“ Левон Апкарян. Ето какво сподели той в специално интервю за клубната телевизия.

 

– „Берое“ започва защитата на трофея утре в двубоя срещу „Видима-Раковски“. Какъв мач очаквате?
– Подхождаме много сериозно към този двубой, като не подценяваме отбора на „Видима-Раковски“. Ние имаме опит в тези двубои за Купата. Излизаме максимално концентрирани без да подценяваме тима на гостите.

– Много фенове и специалисти очакват утре „Берое“ да излезе с футболисти, които по-рядко попадат в стартовия състав. Така ли ще е наистина?
– Старши треньорът най-добре би преценил, но съществува такава вероятност. Има хора, които не са взимали толкова участие в мачовете досега, но когато дойде тяхното време, са длъжни да играят на 100%.

– Има ли хора, които пропускат двубоя със сигурност?
– Амир Саюд е вече добре, но ще пропусне двубоя утре. Елио Мартинс и Иван Караджов също са извън групата. Георги Костадинов получи нелепа контузия срещу „Локомотив“ (София) и ще отсъства от утрешния мач.

– Какво е състоянието на Георги Костадинов?
– Има разтежение на връзките на глезена, но това най-добре може да каже докторът.

– Какви са амбициите на „Берое“ през тази година в турнира. Защита на трофея?
– Въпреки че в последните мачове загубихме точки незаслужено, винаги амбициите ни са за победа във всеки един мач, без значение дали за Купата или първенството.