Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев изрази съжаление за загубата на отбора му с 1:0 от „Локомотив“ (София) в иначе равностойния двубой в кв. Надежда в София. Ето какво още сподели той пред медиите.

 

„Според мен бяхме излъгани в равностоен двубой. Бяхме излъгани от статично положение и загубихме този двубой. На мен ми е най-лесно тук пред вас да се оправдая с отсъствието на няколко опитни футболисти, но това няма как да стане и това не е причината. Истината е че ние трябва да внимаваме и да бъдем концентрирани. Който и да е футболист на „Берое“ трябва да е концентриран на терена. За мен един равностоен двубой. Може би по-опитния отбор успя да спечели.“ – обобщи мача Хубчев.

„Такива ни бяха тактическите указания горе-долу. Не бих казал, че е много трудно. Ние просто чакахме. Имахме няколко изгодни положения да вкараме, но не се получи този път. В същото време противника също нямаше чисти голови положения, а ние точно това искахме, да ни излезе малко по-напред противника и да се получат малко повече пространства.“ – каза още той.

„Не знам колко мачове сте гледали, ние така играем през цялото време. Дори миналата година целия полусезон. Това е нашият сил Никога досега, а и аз не съм срещал в цялата си кариера треньор, който да изпрати футболистите си на терена с указания да вземем равен, една точка или пък да загубим. Това си е нашия стил и ние не изневеряваме на него. А и няма как, защото това са едни и същи футболисти.“ – сподели треньорът.

„Говоря за наказаните и контузените футболисти. Когато имаш толкова наказани и контузени винаги ще кажеш, че имаш нужда от повече. Но аз знам възможностите на нашия клуб и за мен е важно тези наказания да минат по-бързо.“ – обясни специалистът.

„Не мога да ви кажа повече за състоянието на Георги Костадинов. Той сега минава на рентген, не знам къде. След това ще видим.“ – завърши Хубчев.