„Берое“ гостува на „Локомотив“ (София) утре, 15-и септември, след 2-седмична пауза в българския шампионат заради квалификационните двубои на националния отбор за Световното през следващата година. Срещата е с начален час 17:00, а главен арбитър ще бъде софиянецът Николай Йорданов.

Ден преди двубоя екипът на beroe.bg потърси мнението на кондиционния треньор и легенда на „заралии“ Пламен Липенски относно предстоящата среща и всичко актуално около тима. Той сподели, че настроението сред футболистите е повече от отлично. „Единствената цел пред нас от предстоящия двубой е трите точки. Отиваме на борба за тях.“ – допълни още шампионът от 1986 година.

Възстановяването на Амир Саюд продължава по-дълго от очакваното и няма да попадне в сметките на Петър Хубчев. Извън групата за двубоя са още Иван Караджов и Елио Мартинс, които изтърпяват наказание от 2 срещи, наложено от БФС. Елиаш да Силва получи червен картон през второто полувреме на мача с „Нефтохимик“ и ще пропусне гостуването в София.

През изминалото 2-седмично прекъсване в шампионата възпитаниците на Петър Хубчев изиграха една контролна среща срещу състава на „Любимец“, завършила без победител – 2:2.

Днес група от 19 футболисти замина за столицата, където ще нощува и тренира преди утрешния двубой.
вратари: Благой Макенджиев, Теодор Койчев
защитници: Пламен Крумов, Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Борислав Стойчев, Игнат Дишлиев, Георги Динков, Веселин Пенев
полузащитници: Игор Джоман, Атанас Зехиров, Георги Костадинов, Мартин Райнов, Иван Горанов, Евандро Ронкато, Георги Андонов, Давид Каядо
нападатели: Венцислав Христов

Съдийската комисия към БФС повери срещата на Николай Йорданов от София. Негови помощници ще са Николай Георгиев, също от столицата, и Георги Георгиев от Самоков. Димитър Стоилов от Кюстендил е четвърти арбитър на двубоя. Допълнителни асистент съдии са Стоян Денев от Велико Търново и Румен Христов от Плевен. Юри Стоименов от Кюстендил е дежурен делегат на срещата, която ще бъде оценявана от софиянеца Костадин Гергинов.

Двата отбора се изправят помежду си за 91-и в историята на българския шампионат. Досега „заралии“ са записали 24 победи и 41 поражения, а 25 срещи са завършили без победител. Головата разлика е 110:155, в полза на столичните „железничари“.