Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски бе гост на beroe.bg ден преди двубоя на „зелените“ срещу „Локомотив“ (София). Вижте какво сподели той за срещата с „железничарите“ и за това как е преминала паузата в шампионата.

 

– Г-н Липенски, имаше пауза в шампионата заради мачовете на националния отбор. Добре ли се отрази тя на отбора? Какво е вашето мнение?
– Да, моето мнение е точно такова. Тази пауза бе добре дошла за нас, за да избистрим още повече нашата игра, нашето отношение в съблекалнята и извън нея, да се подготвим за мача с „Локомотив“ (София), за да можем да зарадваме нашите привърженици с по-добра игра и с по-добри резултати.

– Като казахте отношенията в съблекалнята – какво е настроението там?
– Настроението е отлично. Този случай вече не трябва и да го споменаваме – това се случва навсякъде. Настроението е превъзходно бих казал.

– Доволен ли сте от тренировките и кондиционното състояние на отбора?
– Абсолютно съм доволен. Не че не бях доволен и преди. Видяхме и в досегашните срещи – играхме и с 10 човека, дори в последния мач с 8 човека. Видяхме за какво става въпрос. Дори с 8 души надбягахме противниковия отбор и това може само да ни радва.

– Какви са очакванията Ви от мача в „Надежда“?
– Моите очаквания, изисквания и надежди са да донесем трите точки в Стара Загора. Това не е само при мен, а и това са разговорите с моите колеги. Това е единствената цел.

– Има ли хора, които със сигурност пропускат двубоя като изключим наказаните?
– Единствено Амир Саюд, въпреки нашите усилия и желание да го върнем, не можа да се възстанови. Той ще ни липсва в този мач, защото знаем начина по който играе „Локомотив“ (София). Но това е нашият живот, продължаваме. Затова 18 души са записани в стартовия лист. Отиваме на борба в София да донесем трите точки в Стара Загора.