След края на срещата между юношите младша възраст на „Берое“ и „Пирин“ 2001 потърсихме мнението на старши треньора на домакините Господин Мирчев. Ето какво сподели той ексклузивно пред beroe.tv

 

– Г-н Мирчев, мнението Ви за двубоя?
– Допуснахме с ЦСКА равен резултат, изпуснахме и Литекс, а момчетата знаят, че моите изисквания са на всяка цена победа, независимо от това с кого играем. В следващия двубой с „Левски“ отиваме не само за достойно представяне, а и да покажем, че беройската школа върви нагоре. Изпуснахме няколко положения – беше малшанс според мен, но вървим в правилната посока. Ще се работи още. Доволен съм много. Отборът на „Пирин“ нямаше много голови положения.

– Има ли израстване в отбора спрямо турнира в Сан Марино?
– Да, виждам израстване в него. Направих няколко промени в отбора и явно са в правилна посока. Преди Сан Марино имахме едва 10 дни тренировки с този отбор. Какво бих променил през тях? Гарантирам Ви, че до края на този полусезон промяната ще е още по-голяма. Искаме да играем добре и да побеждаваме с футбол. Това ме вълнува най-много.

– Две победи и три равенства досега. Доволен ли сте от точковия актив?
– Ние не играем за точков актив и аз съм го казвал и преди. Искаме да играем правилно и комбинативен футбол, който аз и школата на „Берое“ изискваме. Никой от директивата на „Берое“ не ни е дал условие за точки и класиране. Единствено да развиваме футболистите ни.

– Очакванията Ви от срещата с „Левски“?
– Аз имам да си връщам на „Левски“ заради финала на старшата възраст през тази година и отиваме единствено за победа и достойно представяне. Искаме да докажем, че България не е само „Левски“, ЦСКА или „Литекс“. За мен „Берое“ винаги е по-добрият отбор, независимо срещу кого играем.